banner240
banner237
banner238

Tesislerimizin Güvenli Turizm Sertifikasyonu alması bölgemize avantaj sağlayacaktır”

TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, pandemi sürecinde turizmde bir adım önde olabilmek için Trabzon ve bölgedeki tüm turizm işletmelerini, bakanlığın Güvenli Turizm Sertifikasyonu programına katılmaya çağırdı. TTSO üyelerine iki belgelendirme kuruluşundan indirim olanağı da sağlandı.

“TESİSLER DÜZENLİ OLARAK DENETLENECEK”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasyonu programının, tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşları ve yabancı ziyaretçilere, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş bir yelpazede bir dizi alınması önerilen tedbirleri tanımlıyor” dedi. Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zorunlu olmayan, isteğe bağlı olan bu belgelendirmeye başvurmak isteyen tesis işletmeleri, yetkili uluslararası akreditasyon kuruluşlarından hizmet alabileceklerdir. Dünyadaki ilk örneklerinden biri olan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlanmıştır. Konaklama ve yeme-içme tesislerimizi ayrı ayrı kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetleyerek, Güvenli Turizm Sertifikasını vermeye yetkili olan akreditasyon firmaları, hijyen ve sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi yaparak bunlara ilişkin raporlar düzenleyecek ve başvuruda bulunan tesislere düzenli olarak denetçi gönderip kriterlere uygun hizmet verilip verilmediğini denetleyecektir.”

“BELGEYİ ALAN TESİSLER BAKANLIĞIN SİTESİNDEN DUYURULACAK”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, belgeyi alan tesislerin Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinden de duyurulacağını ifade ederek, “Güvenli Turizm Sertifika logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılacak ve müşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecek. Bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacak” dedi.

Güvenli turizm sertifikasyonu alan konaklama ve yeme – içme tesislerinin listesine www.ktb.gov.tr ve www.tga.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

“TÜRKİYE’DE İLK BELGE ALANLAR ARASINDA TTSO ÜYESİ İŞLETMELER VAR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’daki işletmelerin Güvenli Turizm Sertifikasyonu Programı’na ilk başvuranlardan olduğunu ve bu konuda bölgede öncülük yapıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“10 Haziran 2020 tarihi itibarıyla şartları yerine getirerek Güvenli Turizm Sertifikası alan konaklama tesislerimiz, Kuhla Otel (5 Haziran), Sera Lake Otel (5 Haziran), Yıldız Life Otel (7 Haziran), Zorlu Grand Otel (10 Haziran) ve Tilya Resort Otel (10 Haziran) oldu. Türkiye’de yine 10 Haziran itibarıyla sadece 9 yeme – içme tesisi Güvenli Turizm Sertifikası aldı ve bu tesislerden iki tanesinin de TTSO üyeleri arasından olmasının gururunu yaşıyoruz. Müzeyyen Restoran (5 Haziran) ve Akpınar Restoran (10 Haziran) Türkiye’deki ilk sertifika alan yeme – içme tesisleri oldular. Ayrıca ilimizden bazı otellerimizin de belgelendirme süreci devam ediyor. Tüm tesis işletmecilerimize seslenmek istiyorum; pandemi süreci sonrasındaki turizm hareketinde bir adım önde olmak için Güvenli Turizm Sertifikası programına başvursunlar.”

TTSO ÜYELERİNE İNDİRİMLİ BELGE İMKANI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik iki belgelendirme kuruluşundan da indirim imkanı sağlandı. Yapılan görüşmeler sonucunda Türk Standardları Enstitüsü Sistem Belgelendirme Grup Başkanlığı ile TTSO üyelerine yönelik yüzde 25, BV Inspektorate Uluslararası Gözetim Servisleri A.Ş ile de yüzde 20 indirim anlaşması sağlandı. Bu iki firma aracılığıyla indirimli fiyatla Güvenli Turizm Sertifikasyonu Programı’ndan yararlanmak isteyen TTSO üyesi firmaların https://www.ttso.org.tr/haber/6326/saglikli-turizm-belgelendirme-programi/ linkindeki formu doldurmaları gerektiği belirtildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber