banner240
banner237
banner238

TOBB Nefes Kredisi’nin 8. fazı 1 Haziran’da başlayacak

Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere uygulanacak TOBB Nefes Kredisine başvurular, oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacağını ifade ederek, “Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık yüzde 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ise ciro kaybı şartı aranmayacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1 - 10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Nefes Kredisi’nin 8’inci kez hayata geçirilmesini sağlayan başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere bakanlara, bürokratlara ve bankalara teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber