banner240
banner237
banner238

TOPLU SÖZLEŞME YAKLAŞIYOR,

Bilindiği üzere, memur ve memur emeklilerinin zam, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği toplu sözleşme Ağustos ayında başlayacaktır.

Masaya yetkili olarak oturacak olan Malum Konfederasyon geçtiğimiz toplu sözleşmede 2018 yılı için %4+3,5 zamma, 2019 yılı içinse %4+5 zamma imza atmış, memurların enflasyon ve vergi dilimleri altında ezilerek, yoksullaşmasına sebep olmuştu.

Yine Türkiye Kamu-Sen yetkili olduğu 7 yılda maaşları %219,55 artırmış, milli gelirden alınan payı ise 20.68 puan yükseltmişti. İktidarla birlikte güçlenerek, kamu çalışanları üzerinde baskı kurarak Türkiye Kamu-Sen’den yetkiyi alan Malum Konfederasyon ise yetkili olduğu 10 yılda %162,60 artırabilmiş ve milli gelirden alınan payı 28.93 puan eritmiştir.

MEMURUN HALİ PERİŞAN

2018 yıl sonu enflasyonu %25,24 olarak gerçekleşmiş, ancak memurlara 2018 yılında toplamda %14,83 artış yapılmıştır. Memurların 2018 yılında enflasyon karşısında maaşları %10,41 erimiştir. Merkez Bankasının 2019 yıl sonu enflasyon hedefi ise %14,6’dır. Yani memurlarımız yetkili ama etkisiz konfederasyon tarafından imzalanan toplu sözleşmeye göre 2019 yılını da enflasyon karşısında maaş kayıpları ile kapatacaktır.

Yandaş Konfederasyonun memurların vergi dilimlerinde herhangi bir düzenleme talep etmemesi sebebiyle de, memurlar yıl içinde %15 vergi diliminden %20’ye, %27 ve %35’e kadar yükselmekte, kısacası yapılan zamlardan daha fazlası vergi dilimleri ile geri alınmaktadır.

YANDAŞ KONFEDERASYON BAŞKANI MEMURLAR İLE ALAY EDİYOR

Kamuda çalışan işçilere Hükümet tarafından yapılan %5+4 teklifi kabul etmeyen Türk-İş, bu tekliflerin konuşulacak tarafı yoktur demiştir.

Memur ve Memur emeklileri için yapılacak toplu sözleşmenin yaklaşması ile Yandaş Konfederasyon Başkanı Ali Yalçın, kendisine yöneltilen “Hükümet kamu işçilerine yüzde 5+4 oranında zam önerdi.

Böyle bir teklifle Memur-Sen'e gidilse ne yaparsınız?” sorusuna "Geçen sözleşmelere bak ne yapacağımızı gör" diyerek, milyonlarca memur ve memur emeklisi ile dalga geçmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Haziran 2019 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3.223,92 TL, Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 6.675,69 Lira olarak belirlenmiştir.

YANDAŞ KONFEDERASYON AKIL TUTULMASI YAŞIYOR

Enflasyon, vergi dilimleri, dövizdeki yükseliş devam ederken, Yandaş Sendikanın çarşı ve pazarı yok sayarak, altına imza attığı toplu sözleşmeyi örnek göstermesi maalesef ki akıl tutulmasıdır.

Memurlarımız ve Memur emeklerimiz maaşlarının yarısından fazlasını sadece gıda ve barınma için harcamakta, temel ihtiyaçları dışında hiçbir ihtiyaçlarını giderememektedir.

Toplu sözleşme masasında Hükümetin yanında yer alarak, milyonlarca memur ve emekliyi yok sayan Konfederasyonun derhal kendine gelmesi ve üyeleri ile birlikte tüm memurların haklarını gerçek manada savunması gerekmektedir. Memurlarımızın bu toplu sözleşmede de kaybedecekleri bir hakkı kalmamış, memurlarımız ekonomik bir buhrana girmiştir.

Biz Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, toplu sözleşme masasında her zaman olduğu gibi üyelerimizden aldığımız güç ile yer alacak ve memurlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Enflasyon ve vergi dilimleri sebebi ile memurların alım gücünde yaşanan kaybın telafisi için ek zam talebimizi yine dile getireceğiz. Bu süreçte umuyoruz ki Malum-Sen, hükümet yerine memurlarımızın yanında yer alarak haklarını savunur. Aksi bir durumun memurlarımız için felaket sonuçlar doğuracağını kamuoyuna saygı ile duyururuz.

,

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber