Trabzon Çatak da Çay Hasadı..

Tarım ve Orman Bakanlığı Ortahisar İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan’da katıldı.

Kaliteli çay yapraklarının yetiştiği yöre olarak bilinen Çatak bölgesinde düzenlenen hasat etkinliğine, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ak Parti Karadeniz Bölge İl Koordinatörü Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ile yöre halkı da katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Eyyüp Ergan, Trabzon’da 170 bin dekar çay bahçesi bulunduğunu, ancak bu rakamın her geçen yıl arttığını hatırlatarak; “Bizim en büyük çabamız çay ve fındıkta birim alanındaki verim ile kalitesinin arttırılmasıdır. Ortahisar Belediyesi’nin bu amaçla oluşturduğu Tarım ve Hayvancılık Destekleme Grubu ile birlikte ortak hareket ediyoruz. İlk olarak iyileştirme yapılacak bir fındık alanına katkı sağlayacağız. Aynı desteği çay ve diğer tarım ürünleri içinde vereceğiz” dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise bölgenin en verimli çayının Çatak kesiminde yetiştiğine dikkat çekerek “Burada 5 bin ton civarında yaş çay üretimi yapılıyor. Tabi bunu daha profesyonel ele alıp daha bilimsel verilerle beraber hayata geçirmemiz lazım. Bu bölgenin ekonomisine duyarsız kalamazdık, kalmadık da. Sektörde bütün paydaşlar, bu yörede bir çay işleme fabrikası kurulması gerektiğini hatırlatmak istiyorum. İnşallah bu temennim hayata geçer ve burayı bir fabrikayla taçlandırırız” diye konuştu.

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan da çayın kalitesi, ekilen alanların genişliği ve bunun bir katma değere sahip olarak pazarlanması noktasında bölgeye bir çay fabrikası kazandırılmasının hem bölgenin çay üretiminin artırılması hem de insanlarımızın ekonomik getiri kazanç sağlamaları açısından fayda sağlayacağına dikkat çekti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da geçmişten bugüne çay üretimi için çok özel çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmaların nihai sonucunu elde edebilmek için arada kalan eksiklerin tamamlanması hususunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ayvazoğlu, “Çay üretimiyle birlikte sadece üreticilerin kazancını artırmakla kalmayıp hedefte olan çay fabrikasının bölgede kurulması istihdam boyutunun ciddi oranda genişlemesi, katma değerin de artması anlamına gelir. Hatta burada belki de estetik çay bahçeleri ile birlikte çay turizminin de gelişmesi açısından çok kıymetli ve özel bir bölgenin daha fazla nerelere gidebileceğinin hayalini de kuruyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılar bahçeye inerek ilk hasadı birlikte yaptılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber