TRABZON İHH'DAN YETİM ÇOCUKLARA TABLET HEDİYESİ

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği tarafından 31 öğrenciye EBA'ya daha kolay bağlanabilmeleri ve eğitimde aksamaları olmaması için tablet dağıtıldı. Öğrenciler tabletle derslerine çalışacaklarını dile getirerek, bağışçılara teşekkür etti.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği, Yetim Sponsorluk Sistemi'ne kayıtlı çocuklara, salgın sürecinde uzaktan eğitimlerine devam edebilmeleri için "Eğitimde Dayanışma Vakti" kampanyasıyla tablet dağıtıyor.

Dernek Başkanı Zühtü Kalma, yaptığı açıklamada, salgın döneminde İHH'nın verimli bir şekilde çalıştığını ve Türkiye genelinde yardım kampanyaları düzenlediğini söyledi.

Salgından etkilenen öğrencilere yönelik kampanya başlatıldığını aktaran Kalma, "Bu kampanyayla sponsorluk sistemimize kayıtlı binlerce öğrenciye tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. Bağışçılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 6 Akçaabat, 6 Araklı, 2 Arsin, 4 Çarşıbaşı, 6 Çaykara, 4 Maçka, 3 Of ilçelerimizde olmak üzere toplam 31 tablet yetimlerimiz ile bir araya gelerek hediyelerimizi ulaştırdık."

İHH'nın, Yetim Sponsorluk Sistemi ile Türkiye ve dünyada toplamda 100 bin 158 yetime yardım ettiği ve bu yetimlerin 14 bin 900'ünün de Türkiye'de bulunduğu ifade edildi. Trabzon'da 565 yetime düzenli destek verildiği hatırlatıldı.

Öğrenciler tabletle derslerine çalışacaklarını dile getirerek, ilgililere teşekkür etti. Öğrenci velileri de kampanya ile dağıtılan tabletlerle çocuklarının derslere katılabileceklerini belirterek, bağış yapan ve emek veren herkese teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber