banner240
banner237
banner238

Trabzon Ticaret Borsası’ndan yeniden Nefes Kredisi

Başkan Eyyüp Ergan; “Ortak çaba ile hem sağlık, hem ekonomik olarak rahat bir nefes alacağız.”

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanılan ekonomik kısıtlamanın getirdiği olumsuz sonuçları kısmen de olsa ortadan kaldırıp, iş dünyasını rahatlatabilmek için çeşitli kesimlerce çalışmalar yapılıyor.

Bünyesinde 365 oda ve borsayı barındıran TOBB’nin öncülüğünde geçtiğimiz yıllarda zaman zaman uygulamaya konulan Nefes Kredisi, koronavirüs nedeniyle yaşanılan piyasa daralması sonucu daha da arttırılarak sürdürülüyor.

Odalar ve borsalar üzerinden gerçekleştirilen “TOBB Nefes Kredisi” için ilk etap da Denizbank ile anlaşma sağlanarak kredi tahsisine başlandı.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ın verdiği bilgiye göre, Denizbank ile yapılan işbirliği sonucu ayrılan kaynağın kullandırılmasına başlandı.

Nefes Kredisinde cirosu 25 milyon TL’nin altında olan borsa üyesi işletmelerin faydalanacağını belirten Ergan; “Üyelerimiz borsadan alacakları faaliyet belgesi ile başvuru yapabilecekler. Zor bir dönemden geçtiğimizin bilinci ile iş alemi için belge bazında da bir çok kolaylıklar sağlanıyor. Bu zor süreci hep birlikte çaba göstererek aşıp, kısa süre sonra inşallah hem sağlık, hem ekonomik açısından rahat bir nefes alacağız” dedi.

TOBB Nefes Kredisi’nden yararlanmak isteyenler için yapılan duyuru şöyle:

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Cirosu 25 milyon TL'nin altında olan küçük işletmelerimiz, 27 Nisan'dan itibaren borsamızdan alacakları faaliyet belgesiyle Denizbank şubelerine başvurabilecekler.

KREDİ HACMİ

TOBB ve 365 oda ve borsa tüm kaynaklarını Nefes Kredisi'ne aktardı. Türkiye genelinde bankaların da sağlayacağı kaynakla toplam 6 milyar TL'nin üzerinde kredi sağlanacak.

LİMİTİ VE FAİZİ

3 milyon TL ve altında cirosu olan üyelerimiz azami 50 bin TL, cirosu 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında olan üyelerimiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB Nefes Kredisi faizi yıllık yüzde 7,50 olacak.

ÖDEME KOŞULLARI

2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredinin yüzde 80'i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.

HANGİ BANKALAR VERECEK

İlk aşamada Denizbank şubeleri aracılığıyla kullanılacak. Yaklaşık 2 hafta sonra kamu bankaları da projeye katılacak.

SAĞLANAN KOLAYLIKLAR NELER?

- Nefes Kredisi'nde, 'Vergi-SGK borcu yoktur' yazısı istenmeyecek.

- İlave maddi teminat olmayacak.

- 50 bin lira kredi için 150, 100 bin lira kredi için 300 TL banka masrafı dışında ek masraf olmayacak.

- KGF kefaleti için mevzuat gereği yüzde 0,75 komisyon alınacak.

- Tüm sektörler başvurabilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber