banner240
banner237
banner238

TRABZON’A LİVERPOOL MODELİ

MÜSİAD GENEL BAŞKANI ABDURRAHMAN KAAN TRABZON’DA KONUŞTU:

TRABZON’A LİVERPOOL MODELİ

‘’Türkiye üreterek büyüyebilir’’

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Trabzon’da düzenlenen Ekonomi Zirvesi’nde konuştu. Trabzon’da gelişmekte olan turizmin Liverpool modeliyle daha da gelişebileceğine dikkat çeken Genel Başkan Kaan, “MÜSİAD bu konuda üzerine düşen görevleri her zaman yapmaya hazırdır” dedi.

MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından bugün Hayal Vadisi Restoran’da gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’ne, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, MÜSİAD üyeleri ve iş dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.


Toplantıda MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, Türkiye’de üretime büyük önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, üretmeyen Türkiye’nin asla büyüyemeyeceğini ifade etti.

Abdurrahman Kaan, özel sektörde ortaklığa dikkat çekerek, “Üretenler güzel ortaklıklar yaparak çok daha büyüyebilir. Türkiye üretmeden büyüyemez” dedi.

TRABZON’A LİVERPOOL MODELİ


Genel Başkan Abdurrahman Kaan, sadece ekonomi değil turizm konusunda da önemli bilgilendirmelerde bulundu. Özellikle gelecekte marka şehirlerin yarışacağını ifade eden Genel Başkan Kaan, Trabzon’un da turizmde karşılığının, sanayi turizm ve liman şehri olan Liverpool modeli olabileceğini ifade etti.

Kaan, “Gelecekte yarışacak şehirler arasında Trabzon’un büyük bir önemi var. Trabzon ile benzer şehir olarak Liverpool’u eşleştirdik. Liverpool limanıyla, sanayisiyle, turizmiyle dünyada en çok ziyaret edilen milyonlarca turistin akın ettiği çekim merkezi bir şehir haline gelmiştir. Bu manada Trabzon’un ciddi adımlar atması gerekiyor. MÜSİAD bu konuda üzerine düşen görevleri her zaman yerine getirmeyi hazırdır” diye konuştu.

YAYLA VE KARAVAN TURİZMİ PROJELERİ

Kaan, Trabzon MÜSİAD Şubesinin üzerine önemle durduğu karavan ve yayla turizminin de önemine dikkat çekerek, “Karavan turizmi dünyada önemli bir oranda kabul ve rağbet görüyor. Bu turizme hayranlık duyuluyor, insanlar tarafından benimseniyor. Birçok ülke karavan turizmine büyük önem gösteriyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun desteğiyle, Trabzon’da karavan kamp noktaları oluşturularak, bu manada bölgeye ağabeylik yapabilecek bir noktaya geleceğinden şüphemiz yok.

Bunun yanında yaylalarımız bizim için Karadeniz bölgesi için çok önemli. Allah’ın bize bahşettiği bu güzel coğrafyayı en faydalı ve sağlıklı bir şekilde ülkemizin dünyanın hizmetine sunmak adına yayla turizmi noktasında da güzel bir projeye hazırlıyoruz. Yayla turizmi projemiz sayesinde bölgemiz yaylalarını da dünyanın ilgi odağı haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ZORLUOĞLU’NDAN TAM DESTEK SÖZÜ

Toplantıda söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, gerçekleştirilen programdan memnuniyet duyduğunu ifade etti. MÜSİAD’ın Türkiye’nin en fazla ses getiren en önemli STK’larından biri olduğuna dikkat çekerek Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ı Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Zorluoğlu, şehrin gelişip kalkınması adına gerek karavan turizmi ve gerekse MÜSİAD’ın diğer projelerine her zaman tam destek vereceklerini ifade etti.

Özel program işadamlarının Genel Başkan Abdurrahman Kaan ile sohbetiyle devam etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber