Trabzon’da fındığa katma değer kazandırıyor

Trabzon’da kardeşleri ile birlikte kurdukları Fındık Ocağı firması ile fındıktan katma değeri yüksek ürünler imal eden Seyyare Sungur, Kadın Girişimcisi ödülünü kazandı.

Kısa adı KAGİDER olan Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin Garanti BBVA ve Ekonomist Dergisi’nin işbirliği ile bu yıl 17’incisi düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

3 kız kardeşi ile birlikte Yomra ilçesinin Kaşüstü mahallesinde kurdukları Fındık Ocağı firması ile fındık mamulleri imal eden Seyyare Sungur, “Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi” dalında ödüle lâyık bulundu.

3 kız kardeşi ile birlikte 2015’de Fındık Ocağı firmasını kuran Seyyare Sungur, burada çikolata ve fındık ezmesi ile üretim yaparak fındığı katma değerli bir ürüne dönüştürüyor.

İşlediği fındığı çeşitlendirerek yurt içi ve yurt dışındaki birçok kanalda satışa sunan Sungur, 22 kadın çalışanıyla ayda 30 bin kavanoz ürünün ihracatını yapıyor.

Üretim kapasitesini artırarak çeşitlendirmeyi, yeni Ar-Ge ürünleriyle pazarda öncü olmayı ve yerel üreticilere destek sağlama amacına yönelik olarak da çalışmalarını sürdüren Seyyare Sungur aynı zamanda Fındık Ocağı’ndaki çalışmalarını sosyal sorumluluk projeleri ile de paylaşarak, Karadeniz kadınlarına öncülük etmenin çabasını veriyor. Türkiye için dünya pazarında bir marka oluşturmak için çalışıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber