Trabzon’da turizm çalışmaları değerlendirildi

TTSO – Trabzon’da turizm çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında turizm paydaşlarının katılımıyla yapıldı.

Toplantıya Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Ustaoğlu, yılsonu yaklaşırken turizm sektöründe gelinen noktayı ve 2019 yılının değerlendirmesini yapılan sunum eşliğinde detaylarıyla görme fırsatı bulduklarını söyledi.

2023 hedeflerine ilerleyen ülkemizin turizm ile ilgili hedefleri doğrultusunda, Trabzon’da yapılacak çalışmaları daha dar çerçevede ve belli başlı paydaşlarla şimdiden ele almaları gerektiğine işaret eden Vali Ustaoğlu, “İlimizin güçlü ve zayıf yanlarını tespit edip bu doğrultuda değerlendirme yapmamız lazım. 2023 hedeflerimizde; sektörde hizmet kalitemizi ve memnuniyeti artırmak, turizm destinasyonlarını artırmak ve turist çeşitliliğini sağlamak, turizmi bölgemizde 12 aya yayabilmek var” dedi.

Turizmi sadece Trabzon olarak değil, Karadeniz Bölgesi’nin tüm destinasyonları, tüm illeri içine alacak şekilde değerlendirmenin önemine değinen Vali Ustaoğlu, “Turizme dair tanıtım faaliyetlerinde ve ilerleyen dönemi kapsayan altyapı hizmetlerinde tüm illerimizin pastadan pay alması kimseye zarar vermez. Böylelikle hepimizi ileriye taşıyacak güzel çalışmaların olacağına inanıyorum. Her ilin kendine has kıymetleri vardır. Bizim tarihî geçmişimiz, kültürel değerlerimiz ve doğal güzelliklerimiz olduğu gibi diğer şehirlerimizin de benzer avantajları var” şeklinde konuştu.

“TURİZM EYLEM PLANI YAPILMALI”

Trabzon’da bir yıldır görev yaptığını kaydeden Vali Ustaoğlu, kentin turizm eylem planı bulunmamasını eksiklik olarak gördüğünü dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Eylem planı konusunu ciddiyetle ele almamız lazım. Turizmin tek elden yönetileceği, tek bir model üzerinde buluşmamız gerekmektedir. Bilindiği üzere bir yılda Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy üç kez ilimize geldi. Bu bizim için çok kıymetlidir. Bu temasların büyük etkisiyle Sümela ve Ayasofya, 2020 yılı mayıs ayında inşallah tam anlamıyla ziyarete açılacak. Bizler de kendi kurumlarımızın yetki ve sorumluluğuna giren eksiklikler varsa tamamlamalıyız. Kış ayı boyunca, her ilçede, uzmanları bizzat ilçelere yönlendirerek, turizm sektör temsilcileri ve turizmcilere yönelik, eğitim toplantıları düzenlememiz gerekiyor. Öte yandan kayıt dışı ve haksız kazancın önüne geçmek için gereken denetim faaliyetlerini de hukuk kuralları çerçevesinde, turistleri de turizmcileri de üzmeden gerçekleştirmeliyiz.”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, turizme mutlaka bölgesel perspektifle yaklaşılması gerektiğine vurgu yaparak, Trabzon’da turizmin yönetilmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Turizmi ve turistleri çeşitlendirecek gerekli alt yapının kurulması gerekliliğinin altını çizen Başkan Zorluoğlu, “Turizme verdiğimiz öneme istinaden, belediyemiz teşkilat yapısında Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir Turizm Şube Müdürlüğü oluşturduk. Paydaşlarla yakın temas halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.    

HACISALİHOĞLU: TANITIMLARIMIZI DAHA GENİŞ COĞRAFYAYA YAYIYORUZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da oda olarak turizm sektörünü daha iyi yerlere getirmek amacıyla yürüttükleri çalışmaların anlatırken şunları söyledi:

“Trabzon turizmini sadece bir bölgeye ve coğrafyaya bağlamamak gerekiyor. Bu nedenle bugüne kadar Körfez ülkelerinde ağırlık verdiğimiz tanıtım çalışmalarını İran, Kuzey Afrika ve Avrupa ülkelerinde de artırıyoruz. Turizmle ilgili işadamlarımız birçok fuara katılım göstermeye çalışıyor. Ayrıca turizmi 12 aya yayma konusunda, ekoturizm, kış turizmi, sağlık turizmi, kongre ve fuar turizmi konularında çalışmalarımız sürüyor. Turizmin master planlar çerçevesinde gelişeceğine inanıyoruz. Bu nedenle Tonya ve Akçaabat’ın turizm master planlarını hazırlattık. Ayrıca Uzungöl’de kış turizmine yönelik bir master plan çalışmamız var. Tüm ilçelerin master planlarının hazırlanmasının turizme ivme kazandıracağına, yatırımcıları bölgeye çekeceğine inanıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber