banner240
banner237
banner238

TTB Başkanı Ergan: “Çay Kanunu çıkarılmalı”…

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, çay sektörünün ihtiyacı olan derli toplu bir kanunun acilen çıkarılması gerektiğini söyledi.

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Genel Sekreter Nazlı Genç ve Yönetim Kurulu Üyeleri çay fabrikalarını da gezerek görüş alış verişinde bulundular.

Borsanın üyelerine yaptığı ziyaretler kapsamında ÇAYKUR ve özel sektöre ait fabrikalarda yapılan üretimle ilgili incelemelerde bulunup sorumlulardan bilgi alan başkanlar, kendilerine borsa üyeliği belgelerini de verdiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, çayın 1985 yılında özel sektöre de açıldığına dikkat çekerek, bugün gelinen noktada üretilen yaş çay yaprağının yarıya yakın kısmının da bu müteşebbislerin kurdukları fabrikalar tarafından işlenerek kuru çaya dönüştürüldüğünü hatırlattı.

Ergan, Doğu Karadeniz’de fındıkla birlikte en önemli tarımsal geçim kaynağının çay olduğunu vurgulayarak, “Ancak sektörün derli toplu bir çay kanunu bulunmamaktadır. Yıllar önce hazırlanan bir taslak maalesef meclis raflarında bekletiliyor. Son zamanlarda kanunla ilgili çalışmalardan söz ediliyor. Artık bu kanun acilen çıkarılmalıdır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber