banner240
banner237
banner238

TTSO ile HAVELSAN arasında işbirliği görüşmesi

 TTSO - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki heyet, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarını karşılayan HAVELSAN Hava Elektronik Sanayi’ni ziyaret ederek Genel Müdür Ahmet Hamdi Atalay ve Genel Sekreter Baykal Yaylı ile görüştü.

TTSO heyeti ve HAVELSAN arasında özellikle yazılım, yapay zekâ, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, savunma teknolojileri ve siber güvenlik gibi HAVELSAN’ın uzman olduğu alanlarda iş birliği kurulmasına yönelik görüşme gerçekleştirildi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Teknokent’te 700 civarında mühendislik öğrencisine eğitim verildiğini ve 3 yılda bin 100 kişinin iş kurduğunu belirterek, “Savunma, bilişim ve teknoloji alanlarında ülkemizin lokomotif güçlerinden biri olan HAVELSAN ile iş birliği yaparak Trabzon ve bölge gençlerine yeni alanlar açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İnşaatı süren İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi’nin ihracata yönelik bir teknoloji üssü olmasını düşündüklerini dile getiren Hacısalihoğlu, “HAVELSAN’ın yüksek teknoloji üretim deneyiminden faydalanmayı ve gençlerimize yol göstermeyi istiyoruz” dedi.

“BÖLGE FİRMALARI İŞ ORTAĞIMIZ OLABİLİR”

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ise gençlere yeni istihdam alanı yaratacak her türlü akılcı ve gerçekçi fikri desteklediklerini belirterek, gençlerin HAVELSAN’ın birikim ve imkânlarından faydalanması için her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Atalay, gerek yazılım gerek donanım olarak nitelikli üretim yapan bölge firmalarının da HAVELSAN’ın iş ekosistemine dâhil olarak iş ortağı olabileceğini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber