banner240
banner237
banner238

TTSO Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı

EREN: STK’LARIN KENT SORUNLARINI SESLENDİRMESİ ÇOK DEĞERLİ

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Ocak ayı faaliyetlerinin yer aldığı filmin izlenmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Yeni yılın iş dünyamız, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı, kazançlı bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemiz artık yavaş yavaş seçim atmosferine girmeye başlamıştır. Dileğimiz odur ki halk iradesinin sandığa yansıyacağı seçim gününe kadar geçecek olan zaman; çarkların döndüğü, icraatların sürdüğü, piyasaların işlediği bir dönem olur. Son dönemde şehrimiz gündeminde de önemli taleplerin tekrardan seslendirildiğini görüyoruz. Sayın Milletvekilimiz Salih Cora’nın yeniden gündeme getirdiği Güney Çevre Yolu yıllarca transit nakliye sektörüne hizmet vermiş bir kişi olarak benim de Trabzon’un transit nakliyesinin rahatlaması, turizm yoğunluğunda insanların trafikten şikayet etmemesi, şehrin gerek ticari olarak gerekse de kentsel anlamda güneye genişlemesi arzusu ile sık sık seslendirdiğim bir taleptir. Odamız yeni yönetim kurulu da bu sebepler ile birlikte yeni iş ve organize sahalarının ortaya çıkması düşüncesi ile birlikte Güney Çevre Yolunu şehrimizin öncelikli bir talebi olarak ortaya koymuştur. Maalesef geçen zaman içerisinde Güney Çevre Yolu ile ilgili arzu edilen noktaya gelinememiştir. Son dönemde sivil toplum kuruluşlarınca kamuoyuna yansıyan açıklamalara da bakıldığında şehirde Güney Çevre Yolu ya da güneyden bir transit yolun yapımı arzusunda bir birliktelik, bir hemfikir olma durumu gözükmektedir. STK’ların kent sorunlarını seslendirmesi çok değerlidir. Kent sorunlarının çözümü adına STK’ların sağladığı ve sağlamayı sürdüreceği bu tür birlikteliklere icraat makamlarının da kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz. Bu bağlamda beklentimiz artık şehrimizin büyük çaplı projelerinde tatmin edici gelişmeler yaşanmasıdır” dedi.

“FUAR VE KONGRE TURİZMİ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILMALIDIR”

Eren, son dönemde kamuoyunda şehrimizde fuar ve kongreler düzenlenmesi noktasında taleplerin seslendirildiğini de vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçekten de baktığımızda Trabzon bir dönem oturttuğu ve ilerletmeye çalıştığı fuar kültürünün bugün uzağında kalmıştır. Şehrimizin hedefleri arasında seslendirdiği fuar ve kongreler şehri olma olgusu noktasında önümüzdeki dönemde gelişmeler sağlanması, turizmin 12 aya yayılması adına çalışmalar yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Turizm Konseyimizin planlamalarına da katkı verecektir. Bu açıdan turizme bağlı kurumlar, odamız, TÜRSAB ve Trabzon Oteller Birliği’nin Trabzon’un fuar ve kongreler için bir çekim merkezi olması adına ortaya koyacağı irade oldukça önemlidir. Geçtiğimiz meclis toplantısında değindiğim gibi Trabzon artık bir turizm kentidir. Fakat gerek sağlık turizmi potansiyeliyle gerek gastronomi potansiyeliyle gerekse de ticaret potansiyeliyle Trabzon, turizmi çeşitlendirme adına gelişime açık alanlar barındırmaktadır ve daha yapılacak çok iş vardır. Çıtayı her koyduğumuz yerden daha yukarı çıkarmak hepimizin görevi, sorumluluğudur. Umuyorum ki ekonomik anlamda geçmiş yıllardan daha iyi bir yıl geçiririz. Bu yıl içerisinde siz değerli meclis üyelerinden talebim bir kez daha meslek komitelerinizdeki, sektörünüzdeki iş insanlarını dinlemeniz, sorunlarını meclisimizde ve odamız yönetim kurulu ile paylaşmanız, şehrimiz iş dünyasına bu şekilde katkı vermenizdir.”

BAŞ: ÜCRETSİZ ONLİNE BELGELERİN VERİLMESİNE BAŞLANDI

TTSO Ocak ayı meclis toplantısında, Başkan Erkut Çelebi’nin görevli olarak il dışında bulunması nedeniyle konuşan Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, “2023 bütçemizde onaylanan online belgelerin ücretsiz olarak verilmesine başlanmıştır. İlk ay bu belgeler alınan belgelerin yüzde 78’ini oluşturmaktadır. Sonraki aylarda bu oranın yüzde 90’ların üstüne çıkacağını öngörüyoruz. Tüm üyelerimize hayırlı olsun” dedi. Ali Haydar Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Odamızın bir otopark sorunu var. Odamızın arka kısmında bulunan otoparkı meclis üyelerimize açtık. Burayı açmak yeterli olmuyor. Bu anlamda büyükşehir belediyemiz ve ilgili kurumlarla beraber yürüttüğümüz bir çalışmamız devam etmekte. En kısa zamanda sonuçlandıracağız ve odamızın otopark sorununu çözeceğiz.”

“YURTDIŞI FUARLAR KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, oda üyelerinin yurtdışı pazarlara açılması noktasında fuarlara önem verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda uluslararası fuarlara katılım çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Turizm, sağlık turizmi ve inşaat malzemeleri sektöründeki fuarları yakından takip ediyoruz. 21-25 Şubat tarihleri arasında Frankfurt ve Stuttgart’ta odamız yönetim kurulu başkanı, THY yetkilileri, sağlık turizminde çalışan üyelerimizin oluşturacağı bir ekiple Almanya’da bir dizi toplantı ve ziyaretler gerçekleştireceğiz. Rusya Soçi’de 27-28 Nisan tarihlerinde bir karma fuar düzenlenecek. Bu fuara üyelerimizin daha etkin katılması için çalışmalar yapıyoruz. İnşaat ve yapı malzemeleri URGE projemiz devam etmektedir. Bu proje kapsamında 16-21 Nisan tarihlerinde Almanya Münih’te BAU inşaat ve yapı malzemeleri fuarına katılım sağlanacak. Bu fuara sadece projede yer alan değil, diğer firmalarımızın da katılabilmesi için KOSGEB ile işbirliği yapılmaktadır. 31 firmadan 42 katılımcıyla Almanya’daki BAU inşaat fuarına katılacağız. Bunun dışında yönetim kurulumuzdan ve üyelerimizden kendi imkanlarıyla katılacak arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Yaklaşan Nevruz bayramı kapsamında turizm sektörüne katkı sağlamak amacıyla, İran Başkonsolosluğu ve acentelerimiz işbirliğiyle Nevruz bayramı için çalışmalar yürütüyoruz, Bu anlamda yerel alışveriş günleri tertip etmenin çalışması içindeyiz.”

“TORBA YASA İLE İLGİLİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, mecliste bir ceza affı ve matrah artırımı çalışması yapıldığını da hatırlatarak sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu çalışmada üyelerimizin şimdiye kadarki matrah artırımlarında dokunulmayan sorunları olabilir. Şirketinizin ya da sizlerin özel bir durumu olabilir ve beklenti içindesinizdir. Bu noktada odamızda bir çalışma başlattık. Bu çalışma çok kısa sürecek. Taleplerimizi toparlayacağız. Sizlerden de talep bekliyoruz. Yalnız bu taleplerimizi mali müşavirlerinizle oluşturacağınız bir formatta bekliyoruz. Çünkü zamanımız çok kısa. Bu talepleri şehrimizin 6 milletvekili, mecliste plan bütçe komisyonunda bulunan siyasi parti başkanlıkları, TOBB ve ilgili bakanlıklara bildireceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Bu çalışmayı önemsiyoruz, sizden de önemsemenizi rica ediyorum.”

TTSO Ocak ayı meclis toplantısında daha sonra meclis üyeleri güncel ekonomik konularla ilgili görüşlerini paylaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber