banner240
banner237
banner238

Türkiye’nin Girişimci Kadınları buluştu

TTSO - Ticaret Bakanlığı ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) iş birliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Türkiye Girişimci Kadınlar Buluşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Girişimci Kadınlar Buluşması’na Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TTSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nurcan Göç ve Başkan Yardımcısı Zuhal Akyüzlü de katıldı.

Programda bir konuşma yapan Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadın gücünün bir manifestosu niteliğinde, girişimci kadınlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Eskiden, çalışma hayatında sayıca az olan kadınlar için kurdukları gelecek hayalinin sayılarının artması olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, bugün, bu hayalin meyvelerini topladıklarını, bereketli bir hasat döneminde olduklarını söyledi. "Gün geçmiyor ki yeni bir kadının daha, harika bir fikri işe dönüştürdüğünü görmeyelim" diyen Emine Erdoğan, kadınların artık bu güveni kendilerinde bulabildiğini vurguladı.

“KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATINA KATILMA ORANINI 2023'TE YÜZDE 41'E ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Emine Erdoğan, devletin de kadınlara bu süreçte büyük destekler verdiğini belirterek, "İş kurma sürecinde önlerine çıkan engelleri aşmaları için yardımcı oluyor. Girişimciliği teşvik için kadınlara pozitif ayrımcılık içeren mikro krediler veriyor. Bugün Türk Eximbank ile imzası atılan kadın girişimci ihracatçılarımıza yönelik destek kredisi de bu teşviklerin sınırları aştığını göstermektedir ki, bu memnuniyet vericidir" diye konuştu.

Kadınların çalışma hayatına katılma oranını 2023'te yüzde 41'e çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rakamdan beklediğimiz, kadınların yalnızca işe alınmaları değil. Biz onların kilit karar mekanizmalarında yer almasını istiyoruz, farklı alanlara liderlik yapabilecekleri reform mercileri olmalarını arzu ediyoruz. Kadınların, yapıları itibariyle girişimci ruha sahip olduklarını düşünüyorum. Girişimci olmak için hayal, fikir, cesaret ve yetenek gerekiyor. Girişimci insanların başarı hikâyelerini dinlediğimizde, hepsinin ilk cümlesi bir hayali anlatmakla başlıyor. Aslına bakarsanız, istisnasız hepimizin bazen kendi içinde saklı tuttuğu, bazen dile döktüğü hayalleri var. Bazılarımız bu hayallerin peşinden koşacak mecali ve iştiyakı kendimizde bulabilirken, bazılarımız korkularımıza yenik düşüyoruz. Yeteri kadar güçlü olmadığımızı düşünüyor ve gücü bir iktidar meselesi olarak algılıyoruz. Hâlbuki gerçek güç, sizden alınamayan güçtür."

HİSARCIKLIOĞLU: KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI 130 BİNE ULAŞTI”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise, kadınlar olmadan hiçbir hedefe ulaşamayacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“2007’de Kadın Girişimciler Kurulunu hayata geçirdik. Sizlerle birlikte toprağa attığımız tohum tuttu. Bugün 81 ilde 7 bine yaklaşan üyesiyle, Türkiye’nin en geniş, girişimci kadın ağı haline geldik. Bakanımız Ruhsar Pekcan’ın da bu başarıda büyük bir emeği var. Kadın Girişimciler Kurulumuzda pek çok projeyi, onunla hayata geçirdi. Sayın Bakanımızla birlikte 12 yıldır büyük bir mücadele verdik. 10 sene önce kadın girişimci sayısı sadece 75 bindi, şimdi 130 bin. Bu artışta Kadın Girişimci Kurullarımızın çok büyük payı var. Her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. Dünya devleriyle birlikte projeler üretiyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi 81 ilde demokratik bir şekilde seçimlerini de tamamladılar. Seçilen tüm kadın girişimcilerimizi yürekte tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sizlerle birlikte çalışarak, yeni bir heyecanla, yeni başarı hikâyeleri yazacağız.”

“KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN YENİ FİNANSMAN PAKETİ”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, "Kadınlarımızı, kadın girişimcilerimizi ihracatçı yapmak için onların finansman desteğine ihtiyacı var. Biz bunu teminen, Eximbank da burada, QNB Finansbank ile beraber kadın girişimcilerimiz, kadın ihracatçılarımız için, yeni bir finansman paketi açıklayacağız. Bu kredi, yüzde 51'i kadın olan şirketlerimize, firmalarımıza, ihracat kaydıyla verilecek ve toplamda 200 milyon dolar, ilaveten 100 milyon TL" ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber