Vakıfbank'tan TTSO'ya ziyaret - Trabzon'a desteğe hazırız

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret eden Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Trabzon ve bölgede katma değeri yüksek ürünler üreten sanayi yatırımlarına destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Genel Müdür Yardımcıları Yakup Şimşek, Ersin Özoğuz ve Lütfü Çelebi ile diğer ilgililer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Vakıfbank'ın Trabzon'a bölge müdürlüğü açmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Trabzon iş dünyası olarak teşekkür ederiz. Piyasanın sıkıntıda olduğu şu günlerde özveriniz ve destekleriniz ortada. Bu süreçte üretim ve ihracatın desteklenmesi gerekiyor ki ekonomi normalleşme sürecine girsin. Kamu bankaları da üreticiye, ihracatçıya destek vererek bu çıkışı sağlayacak kurumlardır" dedi.

"KULLANDIRILAN KAYNAKLARIN DENETLENMESİ DE GEREKLİ"

Başkan Hacısalihoğlu, kaynakların az olması nedeniyle verilen paraların da denetlenmesinin önemine vurgu yaparak, "Firmalar üretime yönlendirilmeli. Tahsis edilen kredilerin bu yönde kullanılıp kullanılmadığı denetlenmeli. Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Devler ligine çıkarken sanayimizi yenileyeceksek, hem desteklerin hem diğer kaynakların nasıl harcandığının da denetlenmesine ihtiyaç var" diye konuştu.

"KAMU BANKALARI OLARAK DEVLETİN, MİLLETİN YANINDA YER ALDIK"

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, uzun süredir Doğu Karadeniz Bölgesi'ne bölge müdürlüğü açma niyetinde olduklarını ve bunu gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu bölgedeki sanayicimize, esnafımıza daha çok dokunmak, daha çok hizmet vermek arzusundayız. Kamu bankaları olarak, Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile birlikte ekonominin canlı tutulması, resesyon olmaması için devletin, milletin yanında yer aldık. Ekonomik büyüme yatırımla olur. Yatırım da tasarrufla gerçekleşir. Vakıfbank olarak yaşamaya, ayakta kalmaya çalışan şirketlere destek olduk. Borçlarını öteledik, ilave kredi taleplerini karşıladık."

"YENİ DÖNEMDE KAYNAK TAHSİSİNDE DAHA SEÇİCİ OLACAĞIZ"

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, ülkenin kalkınması için kaynak yaratılması, bunun için de tasarrufun artması gerektiğini vurgulayarak, "Kaynak dağılımında da belli esaslara riayet etmemiz lazım. Kaynakları yanlış kullanmamalıyız. Yeni dönemde cari açığı azaltacak, üretim, istihdam, ihracat sağlayacak kim varsa onlara kredi vermeliyiz. Yeni dönemde zaten kıt olan kaynakların tahsisinde seçici ve dikkatli olacağız" dedi.

"TRABZON VE BÖLGEDEKİ NİTELİKLİ YATIRIMLARA DESTEK OLMAYI ARZULUYORUZ"

Özcan, Trabzon ve belgedeki nitelikli yatırımlara da destek olmak istediklerini belirterek, "Sanayinin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Özellikle ihracata yönelik katma değeri yüksek ürünler ilgi alanımıza giriyor" diye konuştu.
Ziyaretin anısına hediye takdiminden sonra Vakıfbank Genel Müdürü Özcan ve beraberindekiler, TTSO Özel İpekyolu Müzesi'ni de ziyaret etti. Başkan Hacısalihoğlu'ndan müzedeki eserler hakkında bilgi alan Özcan, müze şeref defterini de imzaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber