banner240
banner237
banner238

RİZEDEKİ STK’LAR SINIFTA KALMIŞ

RİPORTLOJİSTİK YÖN. KRL. BAŞKANI ASIM ÇİLLİOĞLUNDAN STK LARA ÇAĞRI

Asım Çillioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi’’ Rıfat Hisarciklioğlu ve başkanı olduğu TOBB iletişim ile ülke ticaretini ve ihracatı tüm dünyaya duyururken, TOBB bağlı Ticaret ve Sanayinin temsilcisi olan, RİZE yerel STK temsilcileri sınıfta kalmaya devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan‘ın Rizeli olması, her Rize’ye gelişinde ekstra zaman ayırdığı ve bu sayede bölgenin ihtiyaçlarını belirlemesi, yapımı için büyük fırsat olması hasebiyle Rize artık alt yapı yatırımlarını kolayladı. Rize için bundan sonra sürekli üretim, lojistik, turizm, ihracat, endüstriyel tarım ve pazarlama düşünmeli.

Rize için hayali bile imkânsız olan ütopya yatırımlar Rize Artvin Havalimanı, Ovit Tüneli, Lojistik Merkez, Şehir Hastahanesi, bunların görsel ve tanıtım olarak en önemlisi olan Rize Artvin Havalimanı başta olmak üzere dünyanın sayılı mühendislik örneklerinden birini Rize, Bölge, Ülke için Denizde yapılan 2.Havalimanı diye Doğu Karadeniz'in üzerinde sergiliyor.

Sayın ulaştırma bakanı Adil Karaismailoğlu ‘’Çayeli’nden öteye bir havalimanı yapıyoruz. Az kaldı’’ Twitter ile bu projeyi paylaşırken ve yapımı devan eden Dev hava limanı 2,8 milyon m2 deniz dolgusu üzerine inşa edildi, 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı en kısa sürede hizmete sunacağız. Açıklamasına rağmen. Bu Dev Havalimanı hala Rize TSO odası tarafından yeterli ilgiyi görmüyor. Rize TSO Meclisi olarak pandemiye rağmen il dışına seyahatlere giden Oda Başkanı, Meclisi; Algı oluşturmak için neden inşası devam eden ve tamamlanan projelere bir kez de olsa havalimanı ziyareti ya da Ovit Tüneli, Salarha Tüneli, Organize sanayi bölgesi gezisi planlamıyor.

3 Nisan 2018 son kez aday olduğunu ve tekrar aday olmayacağını açıklayan Rize TSO başkanı ve yönetimi adeta kabuğuna çekilmiş, havalimanı için bekledikleri her neyse, bu dev yatırım için neden susmayı tercih ediyor. RİZE Havalimanı; İmalatı yapılan bir gemi, uçak, kamyon olmadığı, satılacak bir nesne, varlık, emtia değil alt yapı yatırımı olduğunu Rize TSO bir şekilde artık anlamalı.

Ticaret Odası ile Başkanının Proje aşamasında yapılması için gösterdiği duyarlılığı ve heyecanı proje bitiminden öncede göstermesini bekliyorduk. Siyasiler üzerlerine düşen görevleri yapmış, yatırım kararı almış ve artık dev yatırımı tamamladı. Tanıtım için artık sıra biz STK temsilcilerine gelmiş olmalıydı. Biz STK olarak bir kaç ay sonra açılacak olan Havalimanı için kampanyalar, tanıtımlar, sunumlar, organizasyonlar geliştirmeli.

Hatta: Ulusal ve uluslararası fuar ve tanıtımlara katılıp havalimanımızı tanıtmak için 2022 bütçelerde tanıtım için fırsatlar yaratmalıydık. Havalimanımızın bulunduracak olduğu üst yapı yatırımlar, birimlerden en önemlisi dış hatlar ve Kargo ulaştırma için gümrük birimlerine yeterli yerlerin ayrılıp ayrılmadığı, gerekli bölümlerin planlandığına şahit olmamız için siyasilere ve bürokratlara destek olmalıyız.

Artık Rize ticaret ve sanayi odası ahbap çavuş edasıyla yönetilmeye son vermeli. Rize TSO alt yapı yatırımların arkasında duran ve yapımı gerçekleştiren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi erk için yanlarında olmamız gerektiği gerçeğini görmesini bekliyoruz. İlk hamle olarak ulaştırma sektör, Turizm ve dış ticaret temsilcileri olarak Havalimanımıza destek ziyaretine katılmayı planlıyor ve bunu ASKON, RİZE MÜSİAD, Ulaştırma, Turizm Dernekleri ve kamuoyuna şimdiden paylaşıyorum’’ dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber