banner240
banner237
banner238

1. ULUSLARARASI SEMPOZYUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen, 1. Uluslararası Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Sempozyumu, KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar, KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, davetli konuşmacı Prof. Dr. Musa Taşdelen, KTÜ Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mine Gözübüyük Tamer, Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Musa Yavuz Alptekin ile birçok konuşmacının ve katılımcının yer aldığı uluslararası sempozyumda Sosyal Bilimlerin farklı disiplinlerinden ve bu yılkı ilk etkinliğin özel teması olan “Doğu Karadeniz’de Toplum ve Kültür” konusunda çeşitli tebliğler sunuldu.

KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, sempozyumun Toplum bilimine ve ülkemize katkı sağlaması temennilerini dile getirirken, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mine Gözübüyük Tamer, pandemi sebebiyle sosyal mesafeye dikkat eden fiili katılımlı oturumların ve online olarak uzaktan gerçekleştirilen sunumların Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki toplumsal ve kültürel öğelerin detaylı olarak incelenmesi açısından önem arz ettiğini vurguladı.

Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Musa Yavuz Alptekin’in Latince kökenli olan “sempozyum” sözcüğü yerine Türkçe olan “bilgi” ve “toy” sözcüklerini birleştirerek oluşturduğu, “Bilgi Şöleni” anlamına gelen “Bilgitoy” kelimesinin tercih edilmesi gerektiği tespit ve önerisi akademisyenler ve katılımcılar tarafından takdirle ve memnuniyetle karşılandı.

Sempozyumda fiili sunumlara dört oturumda 22 kişi ve uzaktan sunumlara ise dokuz oturumda 51 kişi katıldı.. Tebliğ metinlerinin birkaç ay içinde üç farklı kitap halinde yayımlanacağı bildirildi. “USBBAS Tebliğler Kitabı” ile “Sosyal Bilimlerde Yeni Gündemler-2020” e-kitap olarak, “Doğu Karadeniz'de Toplum ve Kültür” isimli kitap ise basılı olarak yayınlanacak.

Sempozyumun son gününde Uzungöl ve tarihi mekânları ziyaret eden akademisyenler, Trabzon’un tarihi ve turistik mekânlarını görme imkânı ve şehri yakından tanıma fırsatı buldular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber