15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “15 Temmuz, milletimizin hep birlikte verdiği şanlı direniş ve kutlu mücadelenin adıdır. O meşum karanlığı aydınlığa çeviren milyonlarca kahramana minnettarım” dedi.  
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda anma gecesi düzenlendi. ‘15 Temmuz’ konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Anma gecesine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdem Canpolat,  İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Ömer Harun Özkanak, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ve TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
MUTLULUK VE ONUR DUYUYORUM
 “15 Temmuz destanının altıncı sene-i devriyesinde, vatan ve millet sevdası herkesçe malum siz kıymetli hemşehrilerimle bu meydanda tekrar bir araya gelmekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Her birinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sözlerimin hemen başında istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimize, özellikle de 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.”
 
YAPTIKLARI İŞİN BİLİNCİNDEYDİLER
“15 Temmuz gecesi; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile Meclis binamızı bombalayan darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardı.  15 Temmuz gecesi, tanklar ve zırhlı araçlarıyla Ankara’nın, İstanbul’un ve diğer şehirlerimizin caddelerinde önlerine gelen herkesi ezip geçen darbeciler, yaptıkları işin gayet bilincindeydiler. 15 Temmuz gecesi, devletin vatanı korumak için namuslarına emanet ettiği silahları millete çeviren darbeciler o tetiklere taammüden dokunuyor, planlı bir şekilde ve bilerek kan döküyor ve can alıyorlardı.” 
 
 GÜÇLERİ YETSEYDİ… 
“Eğer güçleri yetseydi, milli iradenin tecelligahı Meclisimizi taş üstünde taş bırakmayacak şekilde yıkmaktan çekinmeyeceklerinden emin olunuz. Eğer güçleri yetseydi, ülkenin Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Başbakanı başta olmak üzere, bizler dâhil seçilmiş ve atanmış tüm yöneticileri katletmekten çekinmeyeceklerine emin olunuz. Eğer güçleri yetseydi, kendileri gibi düşünmeyen milletimizin her bir ferdine her türlü zulmü yapmakta tereddüt etmeyeceklerine şüpheniz olmasın. Eğer güçleri yetseydi, Türk milletini Anadolu’dan ve Avrupa’dan kazıyıp atmak, İslam’ın tüm izlerini silmek isteyeceklerinden emin olunuz.”
 
 MİLYONLARCA KAHRAMANA MİNNETTARIM 
“Ama başaramadılar… Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbi’ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz gecesi tüm şehirlerimizde yeniden sergilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, Türk milleti 100 yıl önce Çanakkale’de hangi inanç ve kararlılıkla düşmanın karşısına dikilmişse, 15 Temmuz’da da aynı duygularla darbecilerin karşısına dikildi. Evet, 15 Temmuz 2016’da o kapkara geceye yenilmeyen, kendi Cumhurbaşkanımı, kendi hükümetimi, kendi Meclisimi ben belirlerim, FETÖ’cü darbeci alçaklara irademi teslim etmem diyen aziz milletimin her bir ferdine müteşekkirim. O meşum karanlığı aydınlığa çeviren milyonlarca kahramana minnettarım.”
 
TÜRK MİLLETİNİN ORTAK BAŞARISI 
“Her 15 Temmuz’da bunu söylüyorum, yine tekrar edeceğim. 15 Temmuz sadece benim, sadece sizin ya da sadece belli bir kesimin hikâyesi değildir. 15 Temmuz bilakis, her dünya görüşünden, her mezhepten, her meşrepten, her inançtan ve her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısıdır. 15 Temmuz milletimizin hep birlikte verdiği şanlı direniş ve kutlu mücadelenin adıdır.” 
 
 ASLA PRİM VERMEYELİM 
“İstirhamım şudur ki Türk tarihinin gördüğü bu en sinsi ve en alçak darbeyi ve darbecileri asla unutmayalım. Bir hukuk devleti olan devletimiz, haklıyı haksızı gayet güzel ayırıyor. Darbecileri, FETÖ’cüleri masum ve mağdur olarak göstermeye çalışanlar var ve bunlara asla prim vermeyelim.”
 
BAŞKAN ZORLUOĞLU ŞİİR OKUDU
Başkan Zorluoğlu konuşmasını Dursun Ali Erzincanlı’nın şehit Ömer Halisdemir’in şehadetini anlattığı “30 Kuş” isimli şiirini okuyarak tamamladı. Geceye katılanlar, Başkan Zorluoğlu’nun şiir okuduğu sırada duygusal anlar yaşadı.
 
SANCAK VALİ USTAOĞLU’NA TESLİM EDİLDİ
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla geleneksel hale getirilen sancak koşusu yapıldı. Sancak, Avrupa Karate Şampiyonu Keyda Nur Çolak tarafından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na teslim edildi.
 
GÜNNAR: MİLLETİMİZLE NE KADAR İFTİHAR ETSEK AZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise, 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türkiye’yi işgal etme girişimi olduğunu belirterek, “Bu vesileyle ülkemizin sınırlarının ötesinde DEAŞ’ı, PKK’sı içerideki hainleri bekliyor ve ülkeyi Güneydoğu’dan itibaren nasıl parçalayabiliriz ve Türkiye’yi Arap baharı ile birlikte nasıl istediğimiz gibi yutabilirizin hesabını yapıyorlar. Ancak aziz milletimiz o gece birlik beraberlik içerisinde, vatan için bayrak için bütün Türkiye’de alanlara toplandılar ve tankların önüne yatarak vatanları için mücadele ettiler. Allah’a hamdolsun böyle bir aziz millet ile birlikte ne kadar iftihar etsek azdır. Bütün dünya Türkiye’yi ve aziz Türk milletini hayranlıkla, şaşkınlıkla izledi. Çünkü 21. yüzyılda Türkiye gibi bir ülkede askeri bir darbe beklenmez ve olamazdı. Nitekim askeriyenin içerisine sızmış FETÖ’cü hainler takiyye yapmışlar, 50 yıllık planlarını Türkiye’yi bölmek isteyenlerle birlikte icra etmeye çalıştılar. Ama askerimizin içerisindeki vatanperverler, milletimizle birlikte bu işgal girişimine dur dedik” şeklinde konuştu.
 
USTAOĞLU: BU MİLLET HİÇBİR ZAMAN ESARETİ KABUL ETMEDİ
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da anma programında yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı; “Bundan altı yıl önce bu milletin dini değerlerinin arkasına sığınarak sinsi bir şekilde örgütlenen FETÖ militanı vatan hainleri, bu milletin vergisiyle alınan silahlarla, tanklarla, uçak ve helikopterlerle bu millete saldırdılar. Devleti ele geçirmeye ve Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmeye teşebbüs ettiler. Ancak hesap edemedikleri bir şey vardı. Bu millet tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş bir millettir. İşte bunu çok iyi bilen ve hisseden milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla devletimize ve milletimizin geleceğine sahip çıkarak tankların önüne vücutlarını siper etmiştir. Büyük Türk milleti alçakça ve haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahiptir. Bu uğurda gözünü kırpmadan gazi ve şehit olabileceğini tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir.”
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TRABZONLULARA SESLENDİ
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle Meydan’ı dolduran binlerce Trabzonluya seslendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün önemini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük alkış aldı.
 
KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ SÖYLENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri, gecenin anısına kahramanlık türküleri seslendirdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi. Protokol üyeleri ve Trabzonlular, ellerinde Türk bayraklarıyla konsere eşlik etti. Konserlerden hemen sonra 15 Temmuz’u anlatan video gösterisi sunuldu.
 
TÜM CAMİLERDEN AYNI ANDA SELA OKUNDU
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gerçekleştirilen anma gecesi, tüm camilerden aynı anda okunan selaların ve edilen duaların ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber