18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ BASIN BİLDİRİSİ

Acı, korkunç ve dayanılmazdır. Aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucu ateşidir. Cumhuriyetimizin kurucuları bu savaşın kahraman komutanları, CHP’nin kurucu kadrolarıdır. Ülkemizin varlığı ve bekası konusunda şehit düşmüş tüm şehitlerimizin ruhu şad, mekânları cennet olsun.

Türkiye Cumhuriyeti neden kurulmuştur? Osmanlı Devleti ticari yollara sahipken güçlüdür. Avrupa devletleri; coğrafi keşiflerle ticaret yollarını değiştirmiş, Fransız ve İngiliz Devrimleri ile merkezi devletler kurarak yönetimlerini güçlendirmiş, aydınlanma ve reform hareketleri ile eski toplum anlayışını dönüştürmüş, kolonilerindeki zenginliği ülkelerine taşımış, sermaye birikimini tamamlamış, Sanayi Devrimi ile dünya ekonomisinin hakim gücü haline gelmişlerdir. Ancak, bu değişim ve dönüşümü tamamlayamayan imparatorluklar çökmektedir. Tarihte 16 devlet kurmuş Türklerin, en son devleti yıkılmaktadır. Bu yıkımın küllerinden Türklerin yeni devleti, Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur.

O günlerden bugün alınacak dersler vardır. Sermaye birikimini tamamlayan bu ülkeler kontrol edilemeyecek kadar paraya sahiptir. Artık para satışıyla kazanç elde edecek, bunu da finans sektörü ile yapacaktır. Gözleri gelişmekte olan ülkelerin gelirlerindedir. Ülkeleri bir birine tehdit hale getirip, üretemedikleri silahları satmayı, almak için para vermeyi teklif ederler. Savaşıp üretemeyecek hale gelen ekonomiyi borcu borçla ödeme sarmalına sokup, ülkenin bütün kaynaklarına çökerler. Ülkemizin de bugünkü hali böyledir. Dış tehdit ve terörle yaşamaktadır. 100 yıldır üreten ülke borç batağı içindedir. İnsanları açlık sınırın altında gelirle yaşamakta, gençlerinin yarısı da issiz ve mutsuz durumdadır.

CHP’nin Türk halkına uyarısı: AKP iktidarındaÇanakkale’de giden gemiler geri gelmiştir. O gün boğazdan geçemeyen Queen Elizabeth gemisi, 2008’de uçak gemisi olarak İstanbul’dadır.Kraliçe Elizabeth’in 3. gelişidir.Ülkemiz,her ziyaretinde ekonomik ve askeri krizle karşı karşıyadır.Ülkenin Cumhurbaşkanı ve ekonomi yönetimi, gemide ağırlanmaktadır, ekonomi faiz batağındadır. Ülke ekonomisi birkaç Londra tefecisine muhtaç hale gelmiştir. İktidar terör örgütü ile İngiliz gözetiminde görüşmede yakalanmıştır. Bu dönemde illerini hendek savaşları ile savaşarak geri almıştır. Borçlanma ekonomisi ülkenin bağımsızlığını etkileyecek boyutlara varmıştır. Bu borcu ülkemizin gelecek nesilleri ödeyecektir.

 Ömer HACISALİHOĞLU

 CHP TRABZON İL BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber