23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Merkez Parti İzmir İl Başkanlığı Basın Bildirisi

1789 Fransız İhtilali ile başlayan ulus devlet kavramı, Osmanlı İmparatorluğu'nun devlet yönetiminde çağa uygun gerekli değişiklikleri yapmaması sonucu mali yapının bozulmasına, hızla toprak kaybetmesine ve akabinde Sevr Anlaşması'na kadar giden yolu açmıştır. Halkın yok sayıldığı, tek bir adamın iradesinde ve bir kaç elitin kararları aldığı bir sistem çok geniş bir coğrafyanın kaderini değiştirmiştir.

Mustafa Kemal önderliğinde, Anadolu'da başlayan halk destekli bağımsızlık hareketi, 23 Nisan 1920'de ilk siyasal iradesi olan halk meclisini kurmuş, Anadolu halkının akibetini belirleyecek tüm kararları bu çatı altında alarak günümüz modern Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturacak sağlam temelleri atmıştır.  

Kurucu önder Mustafa Kemal Atatürk, bu uğurda yeni neslin ve dünya barışının önemini belirtmek üzere bu kutlu günü çocuklara armağan etmiştir. "Yurtta sulh cihanda sulh" anlayışı içersinde bu bayram tüm dünya çocuklarını kapsamaktadır.

Egemenliğin tek adamdan alınıp halka teslim edildiği, ulusal kurtuluş savaşımızın sevk ve idare edilip cumhuriyetimizin ilk tohumlarının atıldığı yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kuruluşunun 100. yılını kutlar, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı bu yolu minnetle ve saygıyla anar tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız.  

Merkez Parti İl Başkanlığı
Adnan Menderes Boskurt

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber