5 Nisan Avukatlar Günü Kutlu Olsun

Devletin temeli adalettir. Adaletin temeli savunmadır. Yargının en büyük güvencesi de savunmanın temsilcisi olan avukatlarımızdır.

Avukatlarımız hakkın, hukukun ve adaletin en büyük müdafiidir. Bu anlamda insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde, gerek kişilerin, gerekse toplumların temel hak ve hürriyetlerinin korunması ve savunulmasında büyük sorumluluk üstlenmektedirler.

Hükümet olarak, böylesine önemli bir yükü sırtlanan meslektaşlarımızın sürekli yenilenen ve gelişen şartlarda mesleklerini kolaylıkla yerine getirebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kısa bir süre önce yürürlüğe giren Yargı Reformu Paketi ile avukatlarımızla ilgili ara buluculuk, e-tebligat, hususi damgalı pasaport hakkı ile hukuk fakültelerine ve hukuk mesleklerine girişte kalitenin yükseltilmesi gibi yenilikler getirdik.

Bunun yanında aynı düzenlemede soruşturma ve kovuşturma aşamalarında tutukluluk sürelerinin kısaltılması, ifade özgürlüğü alanının genişletilmesi, bazı suçlarda kovuşturmanın ertelenmesi, seri ve basit yargılama usulü getirilerek yargılama sürelerinin kısaltılması gibi yeni müesseseler getirilmesi hukuk sistemimizde köklü ve esaslı değişiklikler olarak yer almıştır.

Savunma ordusunu oluşturan ve adalet sisteminin temel unsuru olan meslektaşlarımızın mesleklerinin icrasını kolaylaştırıcı ve mesleki standartlarının yükseltilmesi yönünde yeniliklerimiz bundan sonra da devam edecektir.

Bu düşüncelerle;

Savunma hakkının kutsallığı ile etik değerlere ve meslek ilkelerine bağlı kalarak adaletin tesisi ve hukukun üstünlüğü için fedakârca çalışan erdem ve fazilet sahibi kıymetli meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü tebrik ediyorum.

Av. Salih CORA

AK Parti Trabzon Milletvekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber