ABD Başkanı Biden’in tarihi çarpıtmaktadır,

ABD Başkanı Biden’in 1915 olaylarını kast ederek, sözde soykırımdan söz etmesi tarihi gerçekleri ters yüz ederek çarptırmaktan başka bir şey değildir.

Türkiye Cumhuriyeti ve ondan önceki Türk devletlerinin binlerce yıllık tarihinde, başka uluslara karşı soykırım olarak nitelendirilebilecek bir teşebbüs dahi olmamıştır.

Ancak, kendi topraklarının yerlileri Kızılderililer başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanında birçok katliamlara imza atmış Amerika için aynı şeyi söylemek maalesef imkânsızdır. Çünkü ABD’nin katliamları tartışma götürmeyecek kadar zaman ve mekan belgeleri ile ortadır.

Söz konusu edilen 1915 olayları ile ilgili olarak araştırmacıların ve ilim adamlarının soykırımdan söz edilemeyeceği belgelere dayalı tespitleri apaçık ortada iken, ABD Başkanının da Ermeni katliamı gibi yalanlarla birkaç uydurukçunun peşine takılarak ecdadımızı suçlamaya kalkışmasını kabul etmek mümkün değildir. Hiç kimseye de yararı yoktur. Aksine dünya barışına zararı çoktur.

Ayrıca soykırım olup olmadığına Biden ve benzeri siyasiler karar veremeyeceği gibi, hukuki olarak her hangi bir böyle bir kararda yoktur.

Siyasi ve popülist kararların tarihi gerçekleri değiştiremeyeceği, iftira anlamındaki bu kararın Türkiye-ABD ilişkilerini de olumsuz etkileyeceği gerçeği apaçık ortada iken ABD Başkanının Türkiye’deki Ermeni vatandaşlarımızın bile reddettiği bir soykırımdan söz etmesini Trabzon Ticaret Borsası olarak şiddetle kınıyoruz.

TRABZON TİCARET BORSASI

Sebahattin ARSLANTÜRK Eyyüp ERGAN

Meclis Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber