banner240
banner237
banner238

Ahmet Metin Genç: Ciddi bir yatırım potansiyeli var

Ortahisar Belediye Başkanı ve Ortahisar Cumhur ittifakı adayı Av. Ahmet Metin Genç, sivil toplum örgütleri ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Genç, TTSO ve TESOB'dan sonra MÜSİAD Trabzon İl Başkanı Ali Kaan ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

"ARAP YATIRIMCILARLA GÖRÜŞTÜM"

31 Mart Yerel Seçimlerinde MÜSİAD üyelerinden destek isteyen Başkan Genç, Trabzon'da tatil köyü ve turizm gibi alanlarda çok ciddi yatırım potansiyelinin olduğunu ifade etti. Başkan Genç, "İşadamlarımızın şehrimize yeni yatırımların yapılması konusunda ciddi faaliyetleri oluyor. Mobilyacılıktan, balıkçılığa; silah sanayiinden çay ve turizm sektörüne kadar farklı alanlardaki birçok yatırımı kentimize kazandırdılar. Ortahisar Belediyesi bu anlamda işadamlarımıza yatırımlarla ilgili gerekli kolaylığı sağlıyor. Bürokratik işlemlerin değerlendirilmesi ve takibatı için gerekli özeni gösteriyoruz. Diğer yandan Arap yatırımcıların şehrimize yapacağı yatırımlarla ilgili çok sayıda Arap yatırımcıyla görüşmelerim oldu. Tatil köyü ve konaklama tesislerinin yapılmasıyla ilgileniyorlar. Şehrimizde turizm ve balıkçılık gibi alanlarda ciddi bir yatırım potansiyeli var. Bunların değerlendirilmesi lazım... En büyük sorunlarımızdan bir tanesi olan istihdam sorununun çözülmesi için yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Devletimiz de kredi anlamında finansman anlamında gerekli desteği sağlıyor. Bu fırsatların değerlendirilmesini istiyoruz. Yatırımları en yüksek seviyeye taşımak istihdama bağlı birçok sorunumuzu çözer." dedi.

"SORUNLARA DUYARLI OLMANIZ ÖNEMLİ"

MÜSİAD Başkanı Ali Kaan ise Başkan Genç'e ziyaretinden ötürü teşekkür ederek, "İş adamlarımızın sorunlarına kulak vermeniz, bizim sorunlarımıza duyarlı olmanız çok önemli. Bu konudaki hassasiyetinizi yakinen biliyoruz. İş dünyası olarak özellikle organize sanayi bölgelerinin altyapı anlamında çözülmesi gereken sorunları var. Şehrimizde yatırım yapmak için ciddi bir arazi sorunu var. Organize sanayi bölgelerinde fabrika kuracak alan kalmadı. Sanayi siteleri içinde aynı durum söz konusu... Bütün sanayi siteleri şehrin içinde kalmış kurumda. Bunların şehir dışına taşınması gerekiyor. Bu konuda da belediyelerimize büyük bir sorumluluk düşüyor." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber