AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 15 Temmuz  acıklaması.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişimini lanetleyerek "15 Temmuz gecesi ülkemizi ele geçirmek üzere yetiştirilen hainler adeta bir haçlı seferine kalkışmış fakat her zaman olduğu gibi yine milletimizce bozguna uğratılmıştır." dedi. 

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu  15 Temmuz gecesi hain darbecilerin milletimizin bağımsızlığına doğrudan kast ettiğini belirterek "Pranga vurulmak istenen milletimiz imanla, inançla bağımsızlığına sahip çıkmış Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durarak hain darbecileri durdurmuştur. Hain darbecilere karşı canını siper ederek tanklara meydan okuyan ve şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı. 

15 Temmuz 2016'daki kalkışmanın Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en hain ve en sinsi darbe girişiminden biri olduğunun altını çizen İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu açıklamasını şöyle sürdürdü: "15 Temmuz'u anlamak için Çanakkale Zaferi'ni,  Kut'ül Amare Zaferi'ni, İstiklal mücadelesini ve buna benzer tarihimizin dönüm noktası olan tüm savaşları iyi bilmek gerekir. 
'Çanakkale savaşını kaybetseydik ne olurdu?' sorusunun cevabı ile '15 Temmuz hain darbe girişimini bertaraf edemeseydik ne olurdu?' sorusunun cevabı aynıdır. 
'İstiklal Savaşı'mızı kaybetseydik ne olurdu?' sorusunun cevabı '15 Temmuz hain darbe girişimi kazanılsaydı ne olurdu?' sorusunun cevabı ile aynıdır. Darbecilerin başarılı olması halinde ülkemiz ve milletimiz boyunduruk altına alınacak bağımsızlık elden gidecek ve tüm egemenlik doğrudan küresel güçlere teslim edilecekti." 

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071'e doğru güçlenerek ilerlediğini belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "Ülkemizin ilerleyişini durdurmak isteyen küresel güçler ve taşeron vesayet odakları FETÖ'süyle, PKK'sıyla DHKPC'siyle ve farklı farklı örgütleriyle ülkemize karşı birlikte saldırmaya devam ediyor. Bizler millet olarak devlet olarak ezanımız susmasın, bayrağımız inmesin diyerek, onlar yok olana kadar onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. 
Nasıl ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde aziz milletimiz 15 Temmuz'da ihanete karşı dimdik durarak adeta bir kurtuluş mücadelesi ile birlikte 15 Temmuz hain darbesini bertaraf etmiş ise bu günde aynı kararlılıkla milletimizin egemenliğini kendi kontrollerine almak isteyen küresel güçlere ve yerli iş birlikçilerine karşı mücadele etmeye devam ediyor." 


Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Trabzon'da da 15 Temmuz'u hatırlamak ve hatırlatmak için meydanlarda olacaklarını belirten İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "15 Temmuz hain darbe girişimi ihanetini unutmadığımızı ve asla unutmayacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi milletimiz kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, patronuyla işçisiyle hep birlikte bu darbeye meydan okumuş, ülkemizin bağımsızlığına topyekün sahip çıktığımızı bütün dünyaya göstermiştir. Herkes 15 Temmuz gecesi gördü ki, Türkiye'nin gerçek sahibinden millettir ve milletin lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır. O gece, milletimizin bağımsızlığı hiçbir şekilde küresel sisteme ve onların yerli işbirlikçilerine teslim edilmeyeceği; tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi milletimizce bir kez daha 'Türkiye Geçilmez' denilerek tarihe kazınmıştır. Bugün de türlü türlü operasyonlarla ülkemizin ve devletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar şunu çok iyi bilmelidir ki millet olarak aynı inanç ve aynı ruhla devletimize ve ülkemize sahip çıkarak birliğimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü, o gece yaşadığımız acı hatıraları ve millî birlik örneğini sürekli hafızalarda sıcak tutacaktır. Bir kez daha 15 Temmuz gecesi ebedî âleme uğurladığımız şehitlerimize, kahraman vatan sevdalılarına Allah'tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber