AKAÇ  LİSTEDE KİMLER VAR?
CHP'de Trabzon merkez Ortahisar ilçesinde kongreye az bir süre kala, listeler belirlenmeye başladı. Bugün basın toplantısı gerçekleştiren başkan adaylarından Ziraat Mühendisi ve CHP Trabzon İl Başkan Vekili Celal Akaç'ın 17 kişilik yönetim listesinin 12'si belli oldu. 
İşte 12 kişi: Celal Akaç (Başkan-Ziraat Mühendisi), Talat Yiğit (Özel Sektör), Talat Coşar Akyüz (İnşaat Müh. Müteahhit) , Ebru Balta Çavdar (Avukat), Havva Elmas (Mali Müşavir), M. Canan Gümrükçü (Özel sektör), Fatih İsak (Gazeteci), Kamuran Aslan (Esnaf), Ahmet Üst (Eğitimci), Hüseyin Bak (İşçi emeklisi), Sadık Yılmaz Bulut (KTÜ'den emekli), Abdullah Çınar (Emekli gümrükçü).
  "Yenileşme partimize anlam katacak. Büro siyasetini bırakıp, alan siyasetini sağlayacağız, 2019'a sağlıklı bir şekilde hazırlanma çabası içinde olacağız. Öncelikle parti içinde birliği, beraberliği esas alan bir yönetim anlayışını oturtmaya çalışacağız. Bu sinerji Ortahisar'a yansıyacak. Bu kente ilişkin iddialarımı paylaşıyorum. En büyük iddiamız yerel seçimlere ilişkin. Ortahisar'da yaratacağımız sinerji ile milletvekili sayımızı arttıracağımızı söyleyebilirim. CHP'ye ilçe başkanı olursam Ortahisar burçlarına CHP bayrağını asmak için çalışacağım. Bu tertip ve düzenle bu çabayı göstereceğim" 
Akaç, kongreden başkan çıkması halinde belediye seçimlerine yönelik çalışmalara başlayacağını vurguladı, "Yerel seçimlere ilişkin demokratik kurullarımız var, belediye başkan adayımızı tüzüğümüzün öngördüğü demokratik kurullardan seçeceğiz. 3500 üyeye soracağız. Aday olan arkadaşlarımızı böyle seçeceğiz. 6-7 ay öncesinden adayları buluşturacağız" dedi.
PARTİNİN İMKANLARINI KULLANMIYORUM
Celal Akasç, il başkan yardımcısı olmasının seçimi etkileyip etkilemeyeceği sorusunu şöyle yanıtladı:
  "Siyaset bir ekip işidir, seçim dönemindeyiz. İl başkanımız hiç bir zaman, hiç bir ortamda beni destekleyecek hareketlerde bulunmamıştır ama kalbi düşüncesinin benimle olduğunu biliyorum. İki yıldır beraber siyaset yapıyoruz. Tam bir dayanışma içerisinde Trabzon ve örgüt siyasetini örmeye çalıştık. Bunda bir anormallik olmadığını söyleyebilirim. Partinin imkanlarını kullanarak seçime hazırlanmıyorum. Böyle bir iddia boş bir iddiadır. Hukuksal da bir engel yok. Bir kişinin yönetimden çekilmesi fonksiyonelliğin azalması demektir" 
HABER: EBRU DİLEK KARAHASAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber