banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe kalkışmasının 4. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da çeşitli etkinliklerle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde Demokrasi Şehidimiz Samet Uslu’nun kabri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Kaymakam Vekili Bünyamin Yıldız, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet H. Altıntepe ile yönetimi ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.

Kahraman Şehitlerimizi Rahmetle Andık

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sosyal mesafe kurallarına uyularak Atatürk Parkında başlayan 15 Temmuz etkinliklerine Akçaabat Kaymakam Vekili Bünyamin Yıldız, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şelçuk, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Kadir Uzuner, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimleri, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Daire amirleri, Muhtarlar, Akçaabat protokolünün önde gelen isimleri, Şehit ve Gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ak Camii Müezzini Cevat Kuruçelik Kur-an’ı Kerim Tilaveti sundu. Ardından da Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin Kırbıyık Şehitlerimiz için Dua okudu.

Gecede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,” 15 Temmuz 2016 gecesi, sokaklara, meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki 15 Temmuz 2016 tarihinde alçak ve hain FETÖ terör örgütü bir darbe teşebbüsünde bulunmuştu. Bu darbe teşebbüsü sırasında milletimizin silahları, tankları, savaş uçakları, helikopterleri yine milletimize, milli egemenliğimize karşı kullanılmıştı. Ancak Türk Milletinin birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü hesap edemediler. 15 Temmuz

2016 gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın çağrısıyla yüz binler meydanlara koştu. Tankların önüne yattı, silahlara göğsünü siper etti ve darbeye geçit vermedi. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Ne diyor İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, "kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda!"

15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda, tıpkı Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek, tek yumruk olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.

15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin savaşıydı. Allaha şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi, demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı.

Ülkemizi parçalayabileceklerini, Devletimizi teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen Fetöcü hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Rabbim böyle kara geceleri Ülkemize bir daha yaşatmasın.

Gazi Mustafa Kemal 1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu o kara günlerde "Milletimiz büyüktür, korkmayalım. O esaret kabul etmez, fakat onu bir araya toplamak ve 'ey millet sen esaret kabul eder misin' diye sormak lazımdır" diyordu. 15 Temmuz gecesinde Milletimizin göstermiş olduğu kahramanlık mücadelesi, Türk Milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin bir göstergesidir.

Milletimiz, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Milletimiz, Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla el ele vererek, bu darbe girişimine karşı tarihî bir duruş sergilemiştir. Tankların etkisiz hâle getirilmesi başta olmak üzere dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır.

15 Temmuz şehidi demek elinde bayrak, gönlünde imanla tankların üzerine koşmak demek; vatan uğruna ölümü göze almak demek; bayrak için, vatan için can vermek demektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle; Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak darbecilere darbe yapan büyük Türk Milletinin önünde saygıyla eğiliyorum. “dedi

Konuşmaların ardından Günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunduğu gecede, Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahmet Celal Hacıoğlu ‘Millete Bakın Hele-15 Temmuz Destanı’ ve Çiçeklidüz İlkokulu Müdürü Süleyman Şirin “Dua” adlı şiiri seslendirdiler. Şiirlerin okunmasının ardından Akçaabat Belediyesince hazırlanmış olan ilahi, tasavvuf ve kahramanlık türküleri dinlendi.

Saat 21.00’da Cumhurbaşkanımızın TRT canlı yayınından mesajı Akçaabatlılarca izlenilerek programa son verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber