banner240
banner237
banner238

AKÇAABAT’TA KÜLTÜR SANAT KURSLARI DEVAM EDİYOR

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akçaabat Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan Resim, Horon ve Temel Fotoğrafçılık Kursları büyük ilgi görüyor. Akçaabat’ta sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar uzman eğitmenler eşliğinde kategoriler halinde Belediyeye ait salonlarda ve Akçaabat Folklor Derneğinde yapılıyor.

Horunun Başkenti Akçaabat

Akçaabat Belediyesi Bünyesinde, Akçaabat Folklor Derneğinde kadın-erkek ve yaş kategorilerine göre ayrılan horon kursları haftanın yedi günü belirlenen saatlerde devam ediyor. Horon bizim için olmazsa olmazımızdır diyen Başkan Ekim “Kültür Sanat Kurslarına ve faaliyetlerine önem veren bir belediyeyiz. Kültürümüzü ve sanatımızı gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Akçaabat denilince ilk önce akıllara Horon geliyor. Horon kültürünün gelecek nesillere aktarılması için Belediyemiz bünyesinde çeşitli kategorilerde kurslar başlattık. Çocukların ve gençlerin horona yoğun ilgi göstermesi ve hevesli olmaları bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah bu kurslarda yetişen horoncularımız geçmişte olduğu gibi yine dünya birincisi olarak Akçaabat’ın tanıtımına katkı sağlayacaklar.” Dedi.

Zamanı Durduran Kurs

Akçaabat Belediyesi tarafından hayata geçirilen bir diğer kurs olan Temel Fotoğrafçılık kursuna sadece Akçaabat’tan değil çevre ilçelerden de katılım oldu. Yaklaşık 3 ay devam eden kurs hem teorik hem de uygulamalı eğitim yöntemi ile tamamlandı. Fotoğraf makinaları ve özelliklerini tanıma, temel fotoğraf çekim eğitimi, çekim esnasında ışık ve kompozisyon kuralları, fotoğraf sunumları gibi fotoğrafçılığa dair teknik bilgileri öğrenen kursiyerler, uygulamalı eğitimlerde ise Akçaabat’ı gezerek fotoğrafladılar. Kurs sonunda kursiyerlere katılım belgeleri Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verildi. Başkan Ekim “Kültür Sanat Kurslarımızdan birini tamamladık. Fotoğrafçılık zamanı durdurabilen farklı bir sanat dalı, farklı bir bakış açısı. Eğitim boyunca çekilmiş olan fotoğraflara baktığımda bu kursta amatör değil gerçekten profesyonel fotoğrafçılar yetişmiş. Farklı bakış açılarından farklı kadrajlardan çekilmiş gerçekten çok güzel kareler ortaya çıktı. Emek veren hocamıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Resim Kursu

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan resim kursu birçok Akçaabatlı vatandaşın hayatına renk kattı. Yaşamlarına sanatı dâhil eden çocuk, genç-yetişkin her yaştan kursiyerler, eğitimler sayesinde profesyonel ressamlara adeta taş çıkarıyor. Resim kursunda eğitim alan öğrenciler, sanatla iç içe bir ortamda temel resim teknikleri ve uygulama çalışmaları yapıyor. Konu ile ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “Resim yapmak yetenek gerektiren bir sanat dalı. Açtığımız resim kursu ile alanında uzman eğitmenler eşliğinde gizli yetenekler ortaya çıkıyor. Kursiyerlerimiz gerçekten hayranlık duyacağımız eserlere imza atıyor. Kursiyerlerimizin bir kısmı hobi amaçlı katılsa da özellikle lise ve üniversitelerin resim bölümlerine hazırlık yapan öğrencilerimiz için de kendilerini

yetiştirebilecekleri bir fırsat ortamı olmuş oluyor. İlginin ve başarının bu denli yüksek olması bizleri sevindiriyor.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber