banner240
banner237
banner238

Akşener; 'Bizim meselemiz hayat pahalılığı'

Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:
 
Kıymetli misafirler sizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Aziz milletim, 15 Kasım’daKKTC’nin kuruluş yıl dönümüydü kutlu olsun. Kofi Annan’la saf tutup Denktaş’ı kovanları unutmadık.
 
Aziz milletim, son dönemde bir takım odakların milletimizin değerlerine saldıranları başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanı'nın fesli ziyaretinden sonra Milli EğitimBakanlığı'ndan da aynı hareket geldi. Değerli hanımefendiler sevgili gençler son dönemde garip hareketler görüyoruz. Bir başka olay Konya’da görüldü. Sosyal medyada bir profesör hiçbir kadına oy vermeyeceğim dedi. İnsansız hava araçlarıyla uğraşırken insanı ve kadını unuttun sanırım. Bir özür borçlusun. Senin oyun eksik kalsın. Önemli olan bu tür hareketlerin artmış olması.
 
Vatandaşın ezanla bir meselesi yok, cumhuriyetle, Atatürk’le bir meselesi yok. Bizim meselemiz hayat pahalılığı. Koltuklarınızda 3 gün daha oturmak için münafıklıktan vazgeçin. Biz insanların hayatlarını yönetmeye değil devleti yönetmeye talibiz. Değerli misafirlerim bizim derdimiz millettir. Her üç gençten biri işsiz. Damat ne diyor buna dengelemek. Herkesi fakirlikte yoksullukta dengelediler.
 
Yedi gün 24 saat konuşuyor ekranlarda. Milletin haline bak beyefendinin haline bak. İyi gün dostu olmayı bırak, millet dara düştü.
 
Aziz milletim, kışı nasıl atlatacağını düşünüyorsan ülke iyi yönetilmiyor demektir. Sevgili gençler KPSS’de 100 puan alsanız bile torpil bulamadan işe giremiyorsanız, ülke iyi yönetilmiyor demektir. Çözüm istiyorsanız yardıma hazırız diyoruz. 31 Mart’ta gereken yapılacak. Eskiden milletimiz kime oy verelim diyordu, artık ‘iyi’ bir alternatif var. 31 Mart’ta İYİ Parti geliyor. İYİ Parti gelince yönetime liyakat gelecek.
 
İsraftan vazgeç diyoruz, itibar diyor. Afşin’li bir çiftçimiz bir video izletti. Bu dönemde tarlada ürün kalmazdı, şimdi elimizde kaldı diyor. Şeker fabrikalarını özelleştirdiler çiftçimizi mağdur ettiler.
 
Gün batsa ne olur diyor, şair. Geceyi onaran birisi çıkar diyor. Biz geceyi onaracağız. Bizimle hiçbir haksızlık yerinde kalmayacak. Adalet huzur sağlayacak, huzur güveni getirecek.
 
16 yılda İsrail tohumuna mahkum ettiniz. Türk toprağını yeniden eski haline getireceğiz. Lüks yata verilen mazotu çiftçimize vereceğiz. Domatesi 1 liraya düşüreceğiz. Kaynak yaratacağız, rant yaratacağız. Millet için, emekliye iki maaş ikramiye vermek için rant yaratacağız. Devlet okullarını öldürdünüz. Özel okullarla devlet okulları arasında uçurum var. Evlatlarımıza iyi bir eğitim vermiyorsak devlet ne için var. Bir yanda öğretmen açığımız var, bir yanda atanamayan pırıl pırıl öğretmenlerimiz. Sözleşmeli öğretmen diye bir şey uydurdunuz, böyle bir uydurma mı olur. Zengininden fakirine bu gençler aynı eğitimi almalı.
 
Sizin işsiz bıraktığınız gençliğe iş vereceğiz, yazılım üreteceğiz. Bakın sadece mezun vereceğiz demiyoruz, kaliteli iş vereceğiz. Otomobillerimize, uçaklara yerli yazılım vereceğiz. Elçilikler arpa tarlasına döndü, Suriyelileri kendi ülkesine göndereceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber