Arap Turizmi Trabzon'u ihya etti!

Trabzon için Arap turizmi hayatiyetini korumaya devam ediyor. Kente her geçen yıl daha fazla Arap turist gelirken, bu yıl rakamın geçen seneye oranla 180 bin artarak 650 bin sınırına dayandığı öğrenildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Trabzon'a gelen Arap turist sayısında 2018 yılında geçen yıla oranla yüzde 25 artış yaşandığını belirterek, "Arap yabancı turist bakımından Trabzon'da 2018 yıl sonuna kadar 650 bin rakamını buluruz. Geçen sene bu oran 465 bin civarındaydı. Yaklaşık 180 bin civarında artış var" dedi.

GEÇEN SENE GELEN BÜTÜN TURİST SAYISINA BU YIL AĞUSTOS'TA ULAŞILDI

Geçen senenin bütün yıl boyuncaki toplam rakamınının 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle yakalandığını kaydeden Kantarcı, "Genel olarak sezon iyi geçti. Turist artıyor ama bunlar 70-80 gün geliyor. Turizmi 12 aya yayabilmeliyiz böylece Trabzon turizm noktasında çok daha iyi yerlere gelebilecektir. Turizm konuşan resmi makamlar da turistin yıla yayılması gerektiğini söylüyor. 3 ay 12 ayı doyurmaz. Gelenler hep Ortadoğu'dan yazın geliyor. Avrupa'dan gelen turist kesildi. Avrupalı kültür ağırlıklı geliyordu, ilkbahar onların tercihiydi. Bu anlamda çalışmalar yapılması, Avrupalı turistleri de Trabzon'a çekebilmemiz gerekiyor. Yazın Arapların dışında turizmi canlandırmanın yollarını bulabilmeliyiz. Şimdiden 2022-2023 yıllarını planlamamız lazımdır. Planlamaları uzun vadeli yapamıyoruz bunu başarabilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

BU YIL ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Geçen yıl Eylül ayının 15’i itibari ile Ortadoğulu turistlerin bölgeye gelişlerinin azaldığını ancak bu yıl durumun farklı olduğunu kaydeden Volkan Kantarcı “Bu yıla baktığımızda birçok acentenin turist grupları geliyor. Direk uçuşlar devam ediyor. Ekim’de ve Kasım’da bile rezervasyon yaptırmış olan gruplar var. Bir firmanın Aralık sonuna kadar Türkiye’ye gelecek olan 30 tane yabancı turist grubu var. Aynı firma geçen sene Eylül’ün 15’inden sonra hiçbir grup getirememişti” şeklinde konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber