banner240
banner237
banner238

Atakan Aksoy: “Sanayi esnafının yanındayız”

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Sanayinin sorunlarını çözeceğiz bu işin içinden birisi olarak sanayiyi iyi anlıyoruz. Her koşulda sanayi esnafımızın yanındayız” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarına sanayi sitesi ziyaretleri ile devam ediyor. Bu programları kapsamında ilk gün Hurdacılar sitesi, galericiler Sitesi ve İpekyolu Sanayi Sitelerindeki esnafları ziyaret eden Aksoy, sanayici esnafın sorunlarını dinledi ve destek istedi. 

Sanayi sitelerinde yürüttüğü çalışmaların ikinci gününde Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na giderek oda başkanı Mustafa Pehlivan ve yönetimiyle  ile görüş alışverişinde bulundu. Buradaki konuşmasında Trabzon’da yeni bir sanayi bölgesinin acil bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aksoy, “Söz konusu sanayi bölgesi çok büyük ve yeterli bir alanda kurulmalı. Sanayici esnafımız daha konforlu ve modern şartlarda çalışabilmeli. Trabzon’u yönetenler hem oluşturduğu hizmet, hem istihdam potansiyeli, hem de yetiştirdiği çıraklar dolayısıyla sanayi esnafına gereken desteği vermeli. Her iş yerinin aynı zamanda bir okul olduğu sanayi bölgelerimizdeki değerler korunmalı. Bizler de bu bakımdan üzerimize düşeni yapmaya daima hazırız” dedi.

Görüşmede ayrıca bölgede düşük kapasitede bulunan kalıpçılık ve imalat sektörlerinin sorunları kapsamlı olarak değerlendirildi. Aksoy konuşmasının sonunda, “Sanayiye yönelik deney hizmetlerinin yüksek fiyatla Trabzon dışından alınması esnaf nezdinde ciddi ekonomik kayıplara neden oluyor. Nasip olur da biz Büyükşehir belediye başkanı olursak; belediye bünyesinde oluşturulacak sertifikalı laboratuvarlar ile sanayi esnafına daha ucuz hizmet sağlayacağız. Sanayinin sorunlarını çözeceğiz bu işin içinden birisi olarak sanayiyi iyi anlıyoruz. Her koşulda sanayi esnafımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.  

Aksoy, Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan ayrıldıktan sonra Ziyaretlerine Fatih Sanayi Sitesi’nde devam etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber