AYVAZOĞLU YEREL MEDYA SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

Dijital Mecralar Komisyon Üyesi olan Ayvazoğlu,  yapılan görüşmeler neticesinde hazırlanan değişiklik teklifine imzasını attı ve değişiklik TBMM Genel Kuruluna sunuldu.  

Yerel gazete ve internet sitelerine verilecek  ilanların Kamu İhale Kurumu üzerinden verilmesi zorunluluğu kaldırılarak ilgili maddede yapılan düzenleme sonucu ilanların Basın ilan kurumu üzerinden verilmesinin devamlılığının sağlanmasına yönelik değişiklik teklifi hazırlandı. 

TBMM’de torba yasa içinde yer alan gazete ve internet sitelerinin yayınlayacağı ilanların Basın İlan Kurumu’ndan alınıp Kamu İhale Kurumu üzerinden verilmesine olanak sağlayan maddeye gösterilen tepkilere duyarsız kalmayan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve teklife imza atan diğer milletvekilleri “Önerge ile 4734 sayılı kanunun 13. maddesi hükümlerinin uygulanmasında yaşanabilecek tereddütlerin giderilmesi amaçlanmaktadır.” gerekçesini öne sürerek yerel basının talepleri doğrultusunda düzenlenmesini teklif etti.  

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun da imzasının yer aldığı değişiklik teklifi şu ifadelerle TBMM’ye sunuldu:
“Görülmekte olan 364 sıra sayılı kanun teklifinin 12. maddesi ile değiştirilen 4734 sayılı kanunun ek birinci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ‘Bu kanunda’ ibaresinin ‘Bu kanunun 13. maddesi saklı kalmak üzere bu kanunda’ şeklinde değiştirilmesini arz ve teklif ederiz. “

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber