Balıkçılar sorunlarını dile getirdiler

Darıca ve Salacık mahalleleri balıkçılarının ortaklaşa kullandıkları balıkçı barınağının sorunları Darıca’da yapılan toplantıyla dile getirildi.

 Kolaylı köfte salonunda yapılan toplantıya Ak parti Akçaabat Belediye başkan adayı Osman Nuri Ekim, Ak parti İlçe başkanı Hüseyin Altıntepe Darıca balıkçılar derneği başkanı İlyas Kolaylı, Salacık balıkçılar kooperatifi başkanı Remzi Buruk, Akçaabat şoförler odası başkanı Ali Şentürk ve her iki mahallenin balıkçıları katıldı.

İlk konuşmayı yapan Darıca balıkçılar Derneği başkanı İlyas Kolaylı “ Darıca ve Salacık’lı balıkçıların kullandığı barınak 15 yıl evvel yapıldı.

Ancak bu zaman içinde barınağa hiç bakılmadı. İmar planında hatalar var. Bu hataların düzeltilmesi ve barınağımızın kullanılır hale gelmesini istiyoruz. Limanın içine çocuk parkı koyulmuş.Hiç bir balıkçı barınağında böyle bir oyun alnı yok. Ne amaçla projeye konuldu anlamış deyiliz. Akçaabat Ak parti belediye başkan adayımız sayın Osman Nuri Ekim ve ilçe başkanı Hüseyin Altıntepe bizleri ziyaret ederek sorunlarımızı dinlediler. Kendisine ve ilçe başkanımıza teşekkür ediyoruz. Barınağın sorunlarını gidermeleri konusunda desteklerini bekliyoruz.” Dedi

 Ak parti Akçaabat Belediye başkan adayı Osman Nuri Ekim barınakla ilgili dosyayı inceledi ve “ Barınağın sorunları giderilebilecek konumda. Büyükşehir belediyesinin projesi var. Barınakta büyük balıkçı motorlarının yanaşabileceği betonlama yapılmalı. Barınakta bayağı yapılacak iş var” dedi.

  Ak parti İlçe başkanı Hüseyin Altıntepe ise “ Ben ilçe başkanlığına yeni atandım Ancak gördüm ki barınakta gerçekten sorun var. Bu sorunları gidermek için elimden geleni yapacağımdan kuşkunuz olmasın” şeklinde konuştu.

Balıkçılar ise “ Teknelerimiz yazın güneşten kışın yağmur ve kardan zarar görüyor. Tekneleri üç dört yılda bir tamir etmek zorunda kalıyoruz. Barınakta muhafazalı yer olmadığından malzemelerimiz ve ağlarımız çalınıyor. Yetkililerin sorunlarımıza kulak vermesini bekliyoruz” dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber