Başkan Genç: "Yeşil artıkça huzur da artıyor”

Başkan Genç: "“Yeşil artıkça huzur da artıyor”

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, İskenderpaşa Mahallesi'nde vatandaşları dinledi. Çarşı esnafı ve sokaktaki vatandaşlarla sohbet eden Başkan Genç'e vatandaşların yeni parkların yapılmasıyla ilgili sorularına cevap verdi.

YEŞİL ARTIKÇA HUZUR DA ARTIYOR
Başkan Genç, Ortahisar'da her mahalleye en az bir park anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, " Şehrimizde yoğun betonlaşmadan dolayı yeşil alan ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. Ortahisar Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz.

Biz, her zaman daha yeşil bir Ortahisar anlayışıyla hareket ediyoruz. Yeşil demek, sağlıklı yaşam ve huzurlu yaşam demek. Şehrimizde betonlaşma artıkça mutsuzluk, huzursuzluk ve hoşgörüsüzlük de aynı oranda artıyor. Bunun bilinciyle hareket ederek, tabiri caizse boş bulduğumuz her alanı yeşillendiriyoruz." dedi.

PARK ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Ortahisar Belediyesi'nin yeşil alan ve park çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Genç, ilçede 9 adet ormanlık alan ile 80'in üzerinde park yaptıklarını söyledi.

Başkan Genç, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 80'in üzerinde park yaptık. Yaklaşık 40 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bunların yanında şehrimizi daha güzel, iç açıcı bir görünüme kavuşturmak için yaklaşık 400 bin adet çiçek ve bitki dikimi yaptık.

Şehrimizin gözbebeği olan ve en çok rağbet gören parklardan bir tanesi olan Ekopark'ımızı hizmete açtık. Aydınlıkevler, Çukurçayır, Gazipaşa, Pelitli ve Yalıncak mahallelerimizde beş adet büyük ölçekli parkı hizmete açtık.

Belediyemiz 91 adet çocuk parkını sıfırdan yaparak hizmete açtı. Ayrıca 'Fidanınla Büyü Bebek Projesi' ve 'Bir Fidan Bir İnsan' projemiz çerçevesinde vatandaşlarımızla birlikte çok sayıda fidan dikimi gerçekleştirdik.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber