Başkan Genç’ten 15 Temmuz mesajı!

Başkan Genç, mesajında 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin; Türkiye Cumhuriyeti’ni boyunduruk altına almak isteyen emperyalist güçlerin yurt içindeki piyonlarını harekete geçirerek yaptıkları bir işgal girişimi olduğuna dikkat çekti.

“HABİS BİR UR GİBİ NÜFUZ ETTİ”

Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda yürüttüğü bağımsız, milli ve yerli politikaların emperyalist güçleri rahatsız ettiğini kaydeden Genç, şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda yakaladığı ekonomik ve teknolojik gelişmeyle bölgesinde istikrarın ve güvenliğin teminatı konumundadır. Bundan rahatsız olan emperyalist güçler ülkemizin özellikle Ortadoğu coğrafyasında hayata geçirdiği milli ve yerli politikaları sekteye uğratmak için yurt içindeki işbirlikçilerini harekete geçirerek 15 Temmuz hain darbe girişiminin yapı taşlarını döşediler. 15 Temmuz, hiç şüphesiz ki, Türk tarihinin en karanlık, en bedbaht günlerinden bir tanesidir. Milletimiz ilk defa kendi bağrından çıkmış insanların böylesine alçak ve böylesine pervasız bir saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Esasında 15 Temmuz, ülkemizin zaman zaman maruz kaldığı demokrasinin rafa kaldırıldığı klasik darbelerden farklı olarak topyekün yurdumuzun bir işgal girişimidir. Türk milletinin halisane ve safiyane duygularla sağladığı bağış ve imkânlarla semiren örgüt gözü dönmüş bir şekilde silahlarını kendi vatan evlatlarına çevirmiştir. Milli ve dini duygularımızı istismar ederek kendine yıllarca alan açan örgüt üyelerinin bugün gelinen noktada büyük bir kısmı deşifre edilmiştir ve yaptıkları suç niteliğindeki eylemlerden dolayı da yargı önünde hesap vermektedir. Gelinen süreçte en büyük sevinç noktamız, bizden görünerek, kendini habis bir ur gibi yıllarca gizleyen, hile ve desiselerle, hiçbir ahlak ve ilke tanımadan devletimizin ve toplumumuzun en kılcal damarlarına sirayet eden bu örgütün irili ufaklı bütün uzantılarının adalete teslim edilerek hak ettikleri cezalara çarptırılmasıdır.”

“FETÖ’DAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLLER”

“Dini ve milli duygularımızı yıllarca sinsi bir şekilde istismar ederek devletimizin bütün kurumlarına nüfuz eden hain FETÖ örgütü gerçek yüzünü bütün çıplaklığıyla ilk defa 15 Temmuz’da göstermiştir. Yüce dinimiz İslâm’ı istismar ederek kendi hain emelleri doğrultusunda kullanan FETÖ’nün hangi şer odaklarına hizmet ettiğini, hangi çevreler tarafından korunup beslendiğini bugün çok iyi idrak etmekteyiz. Kirli ve karanlık geçmişi, hiçbir ahlak ve ilkeye uymayan fiilleriyle tarihimize kara bir leke olarak geçen bu hain örgütün gerçek yüzünü milletimize daha uzun yıllar bütün çıplaklığıyla anlatmalıyız. Bilmeliyiz ki, FETÖ’yü yıllarca besleyen, kendi emelleri doğrultusunda kullanan odaklar hâlâ daha bu örgütten vazgeçmiş değillerdir. Özellikle yurtdışında Türkiye aleyhine yapılan projelerin gönüllü taşeronluğunu yürüten bu yapıyla mücadelemiz henüz bitmemiştir ve uzun vadede de bitecek değildir. 15 Temmuz gibi olaylara maruz kalmamak için daha uzun yıllar FETÖ ve benzeri karanlık yapılarla mücadele ödünsüz bir şekilde devam ettirilmelidir.”

“İSLÂMİYETLE ZERRE ALÂKALARI YOK”

“Ülkemizin nitelikli insan kaynağını kendi hain emelleri doğrultusunda devşirerek, onları kendi öz vatanlarına düşman bireyler haline getiren FETÖ örgütü en büyük zararı Yüce dinimiz İslâm’a vermiştir. Dinimizin asla tasvip etmediği, yasakladığı, haram kıldığı ve günah saydığı bütün fiilleri hayâsızca uygulayan bu örgütün İslâmiyetle zerre alâkasının olmadığını bugün artık çok daha net bir şekilde görmekteyiz. FETÖ örgütüyle mücadele tıpkı PKK, DHKP-C ve diğer terör örgütleriyle yapılan mücadele gibi uzun soluklu bir mücadele olmalıdır. Gözleri dönmüş FETÖ müritlerinin 15 Temmuz gecesi masum sivil vatandaşlarımıza ve kolluk güçlerimize yaptığı gaddar saldırıları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşsiz önderliği ve cesaretiyle 15 Temmuz gecesi, Türk milletinin ağır silahlarla donanmış vatan hainlerine karşı sokak ve meydanlara dökülerek canı pahasına kahramanca mücadele etmesi dünya tarihinde görülmüş bir olay değildir. Bu meşum gecede vatanı alçak terör örgütünün işgalinden korumak için gözünü kıpmadan şehit olan kardeşlerimize bir kez daha Yüce Rabbimden rahmet ve minnet diliyorum, gazi olan vatandaşlarımıza da bir kez daha Yüce Rabbimden sağlık ve afiyet diliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve koordinesinde FETÖ örgütüyle bundan sonra da bütün gayretimiz ve samimiyetimizle birlikte mücadele edeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber