banner240
banner237
banner238

BAŞKAN ZORLUOĞLU KORONAVİRÜSLE MÜCADELE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zor bir dönemden geçildiğini ancak son günlerde vaka sayılarındaki azalmanın sevindirici olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, "Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yerinde ve zamanında aldığı tedbirlerle görece olarak bu süreci biraz daha rahat geçiriyor. Bunda gelişmiş ülkelere göre çok daha güçlü olan sağlık altyapımız, donanımlı şehir hastanelerimiz ve fedakarca çalışan sağlıkçılarımızın şüphesiz rolü büyük. Biz de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın çizdiği genel çerçeve içerisinde, onların aldığı tedbirleri alanda en iyi şekilde uygulama gayreti içerisindeyiz" dedi.   

EN AZ ETKİYLE ATLATABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Zorluoğlu, vatandaşların bu süreci en az olumsuz etkiyle atlatabilmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını da ifade ederek “Birçok alanda ilave tedbirler aldık. 18 ilçemizde dezenfeksiyon ve yıkama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyoruz. Ayrıca hemşehrilerimizi bilgilendirmeye yönelik çalışmalara özel önem veriyoruz. Yine bizim için çok hassas bir konu olan sahipsiz canlarımızı besleme çalışmalarına da 18 ilçemizde yoğun şekilde devam ediyoruz” şeklinde konuştu.  

250 BİN ADET MASKE DAĞITTIK
Bu süreçte kimsenin maske sıkıntısı yaşamaması için maske üretmeye başladıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, "Maske konusunda önemli çalışmalar yaptık. Valiliğimiz ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezimiz ile iş birliği içerisinde günlük 6 bin adet maske üretiyoruz. Bu sayıyı kısa bir süre içerisinde 10 bine kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak sürecin nereye gideceğini hesap ederek çok erken zamanda maske temin ettik. 250 bin civarında ücretsiz maske dağıttık. İlçe belediyelerimize 70 bine yakın maske temini sağladık. Yine pazar yerlerinde, otobüslerde, dolmuşlarda ve vatandaşlara doğrudan olmak üzere çok ciddi sayıda maske dağıttık. Devletimiz de gereken çalışmaları yapıyor. Vatandaşlarımızın kendi belediyeleri, kendi evleri. Bize her zaman müracaat edebilirler. Ayrıca iyilik platformu gibi online bir platform kuruyoruz. Gönüllü olarak çalışanların da müracaat edeceği platform oluşturuyoruz. Vatandaşlarımız bize telefon ve WhatsApp üzerinden ulaşabilirler” diye konuştu.  

EKONOMİK TEDBİRLER ALDIK
Esnafa destek noktasında yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Zorluoğlu, "Sürecin en başından itibaren aldığımız tedbirlere esnafımızın ve vatandaşımızın yanında olduk. Kiracılarımızın kira ve işgal ödemelerini erteledik. Yine hiçbir vatandaşımızın suyunun kesilmeyeceğini açıkladık. Bu süreçten ekonomik olarak daha fazla etkilenen, işini kaybeden ya da ücretsiz izne ayrılan hemşehrilerimize de gıda paketi desteği vermeye başladık” ifadelerini kullandı.
 
22 BİN ADET GIDA VE TEMİZLİK PAKETİ HAZIRLADIK
 İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında da herkesin yanında olmaya özel önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Ramazan esasında yardımlaşma, sabır, dayanışma, hoşgörü demek. Biz de Büyükşehir olarak mübarek Ramazan ayını bu kavramlar içerisinde geçirmeye çalışıyoruz. Bu sene koronavirüs nedeniyle daha hassas bir Ramazan geçiriyoruz. İşini kaybeden, geliri azalan insanlarımız var. Biz bu süreçten zarar gören değerli hemşehrilerimize karınca kararınca destek olmak için 10 bin adet gıda ve 10 bin adet hijyen paketi hazırladık ve dağıtımını tamamlamak üzereyiz. Ramazan ayı nedeniyle sayıyı 2 bin daha artırdık. Bu tamamen Büyükşehir Belediyesinin imkanları ile sağlanan yardımdır. Devletimize, Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize müteşekkiriz. Halkımıza yaraşır paket hazırlamaya gayret gösterdik. Hijyen paketlerinin her birine beşer adet maske koyduk. Bu kapsamda vatandaşa doğrudan 50-60 bin adet de maske dağıtmış oluyoruz. İlçelerimizin tamamına ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

3 BİN 500 AİLEYE ‘61 KART’ VERİYORUZ
 

Başkan Zorluoğlu, Trabzonlu hemşehrilerine her koşulda destek vermek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını da ifade ederek “Yardımlarımız kapsamında 3 bin 500 aileye ‘61 Kart’ hizmeti veriyoruz. Anlaşmalı olduğumuz marketten diledikleri gibi alışverişlerini yapabiliyorlar. Bu sene ayrıca sıcak yemek uygulaması başlattık. Muhtaç ailelerimizle birlikte koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan hasta ve yaşlılarımıza, ayrıca bu süreçte işini kaybeden vatandaşlarımıza olmak üzere 2 bin kişiye her gün olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da sıcak yemek dağıtmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

BİR TELEFON KADAR YAKINIZ
Trabzonlu hemşehrilerine bir telefon kadar yakın olduklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, paydaşı olduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderme noktasında yoğun gayret gösteriyor. Malum hafta sonları ve resmi tatillerde 31 şehirde koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ekiplerimiz, uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında da vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve yasağın olumsuz etkilerini hissetmemesi için gece gündüz demeden çalışıyorlar” diye konuştu.

TÜM BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZDA
Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında tüm birimleri ile teyakkuzda olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Vatandaşımızın hiçbir alanda mağduriyet yaşamaması için tüm daire başkanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarında kapsamlı ve titiz bir çalışma sergiliyor.  Bunun yanında bir yandan tedbirlerimizi üst düzey şekilde alırken, diğer yandan da diğer işlerimizi aksatmamak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Ekiplerimiz, sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek şehrin çeşitli noktalarında bozulan parke yollar, kaldırımlar ve sanat yapısı çalışmalarını da yoğunlaştırdı. Önümüzde 1 Mayıs’ta başlayacak ve 3 gün sürecek bir sokağa çıkma kısıtlaması daha var. Bu süreçte de ekiplerimiz hemşehrilerimizin her an yanında olmak için üstün bir gayretle hizmet verecek. İnşallah bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz” ifadelerini kullandı.

23 NİSAN BAYRAMI’NI ÇOCUKLARIMIZA GETİRDİK
Geçtiğimiz hafta kutlanan TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Büyükşehir Belediyesinin beğeni kazanan faaliyetlerinden de söz eden Başkan Zorluoğlu “23 Nisan çok önemli bir gün. TBMM’nin kuruluşu bir çırpıda ağzımızdan çıkıyor ama hangi şartlarda Meclis’in toplandığını iyi biliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’da koronavirüs nedeniyle insanlarımızın sokağa çıkamadığı bir günde ilçe belediyelerimizle iş birliği içerisinde halkımıza ve çocuklarımıza bayramı götürmeye çalıştık. Çocuklar eğlensin diye animasyon gösterileri sergiledik. Yine bando ekibimiz, çocuk şarkılarını öne çıkararak bayrama renk kattı. Hakikaten çok güzel görüntüler oluştu ve çok güzel geri dönüşler aldık. Vatandaşlarımız Trabzon’a renk geldiğini, çocukların da gösterilerimiz nedeniyle mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Bu zor süreçte hemşehrilerimizi mutlu edebildiysek ne mutlu bize” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber