BAYRAĞA SAHİP ÇIKAN GENÇLERE VALİ’DE SAHİP ÇIKTI

VAN-Van'da hurda toplayan Hakkârili Yunus ve Argeş Duman isimli kardeşlerin çöpte buldukları Türk Bayraklarını çıkarıp tel örgülere asarken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından büyük takdir topladı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Duman kardeşler ve ailesini makamında ağırlayarak ödüllendirdi.

Van’da kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bir süre önce çöp kutusuna atılan Türk Bayrakları, hurda toplayan 13 yaşındaki Yunus ve 12 yaşındaki Argeş Duman kardeşlerin dikkatinden kaçmadı.12 yaşındaki Argeş çöpten çıkardığı Bayrakları hemen yanında bulunan tel örgülere düzgün bir şekilde asarken, bir vatandaş ta evinin balkonundan bu anları cep telefonuyla kaydetti. Görüntüler Sosyal medyada yer aldıktan sonra bir anda gündem olan bu örnek davranış sonrası, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan v. Mehmet Emin Bilmez Duman ailesini makamında ağırladı. Makam odasının kapısında Duman ailesini karşılayan Vali Mehmet Emin Bilmez, Yunus ve Argeş kardeşler ile anne babasıyla bir süre sohbet etti.

Duman kardeşleri Valilik Makamında Vali Yardımcısı Abdülhamit Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, 6. Hudut Turgay Komutanı Albay İlker Ertuğrul, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Bülent Mercimek alkışlarla karşıladı. Duman kardeşler ve ailesiyle yakından ilgilenen Vali Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada’’ kağıt toplayan çocukların Türk Bayrağı hassasiyetinin kendisini çok gururlandırdığını ve ülke genelinde büyük taktir topladığını söyledi. Çocukların örnek davranışını tüm halkamızla paylaşmak istedik. Çocuklarımız çok güzel bir davranış sergiledi. Hakkâri’den Van'a eğitim için gelmiş, iyi bir gelecek için hayat şartlarını zorlayarak okumaya çalışan bir ailenin çocukları. Okulların kapalı olduğu dönemde aynı zamanda aile ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Hurda toplarken Türk Bayraklarını gören Yunus, kardeşine bayrakları tel örgülere asmasını istemiş. Birliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü bayrağı alıp kaldırmışlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz, iyi ki varlar. Onları yetiştiren anne ve babalarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Güvenlik korucusu babalarının bayrak için mücadele ettiğini belirten Argeş ve Yunus kardeşler, kendilerinin de Türk bayrağı için her zaman canlarını feda edebileceklerini belirterek, bu bayrak altında yaşayan herkesin bu davranışı sergilemesi gerektiğini söylediler.Çocuklarını

okutmak için bir mücadele içinde olduklarını dile getiren baba Şemsettin ve anne Seyran Duman’da çocuklarıyla gurur duyduklarını kaydetti.

Valilik makamındaki konuşmalardan sonra Vali Mehmet Emin Bilmez, Yunus ve Argeş Duman’ı Türk Bayrağı ve altınla ödüllendirildi. Vali M.Emin Bilmez 1994-997 yılları arasında İkizdere Kaymakamlığı görevinde bulunmuştu.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber