banner240
banner237
banner238

BÜYÜKŞEHİRDEN SAĞLIĞA DEV DESTEK 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında gece gündüz demeden mesai yapan sağlık camiasına destek olmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde hayata koyduğu pek çok kararla sağlıkçıların yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi bu kez sağlık camiasına hizmet binası bağışladı. Trabzon’un Arsin İlçesi Yeşilyalı Mahallesi’nde eski TİSKİ hizmet binasının Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edilmesine ilişkin protokol imzalandı. 

İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi Meydan yerleşkesinde gerçekleşen imza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı ve diğer yetkililer katıldı. Protokol imza töreni öncesi söz alan Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, protokolden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sayın Başkanım öncelikle bu tür bir hizmeti bize uygun görüp hizmetimize sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. 

DR. USTA: “SİZLERE MÜTEŞEKKİRİZ”
Sağlık sisteminin Trabzon’da toparlanmaya ve desteğe ihtiyacı olan bir sistem olduğunu belirten Usta, “Sağlık sistemindeki dağınıklık ve çeşitlilik belki bu Pandemi sürecinde işimize yarıyor gibi görünüyor ancak normal koşullarda hizmeti oldukça aksatan bir yapımız var. Bir kısım hizmetlerinde eski olan yatırım görmemiş binalar içerisinde sıkışıklığı da önümüze çıkıyor. Bunu da aşabilmek açısından sizlerin bu tür destekleri çok önemli. Özellikle Arsin’deki TİSKİ binası bizim pek çok noktadaki çalışmalarımızı toparlayacak bir bina olacak. Bu anlamda size müteşekkiriz. Tüm sağlık camiası adına sizlere teşekkürlerimizi tekrar iletiyoruz” diye konuştu.  

ÇOK FONKSİYONLU BİR MERKEZ OLACAK  
Binada, 112’sinden aile sağlığı merkezine ve bölgemizde kurulması düşünülen kalibrasyon merkezine kadar çeşitli hizmetlerin verileceğini ifade eden Dr. Usta, “Şehrimizi sağlık alanında bir adım daha öteye taşımaya gayret edeceğiz. Bu bina ile birlikte sizin bize yaptığınız destekler bitmiyor. Daha pek çok desteğiniz oldu. En güncel olarak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki prefabrik yapılanma için de ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum. O bina da aşılanma sürecine çok ciddi katkılar sağladı ve sağlayacak. Çok güzel hizmetler vermeye devam edecek. Ben bundan önce bizlere verdiğiniz destekler, sağladığınız katkılar için tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum. Sağ olun, var olun” şeklinde konuştu. 

SALGINLA İYİ MÜCADELE ETTİNİZ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, protokolün büyük önem taşıdığını belirterek, “Size ve şahsınızda tüm sağlık çalışanlarına tekraren müteşekkir olduğumuzu belirterek başlamak isterim. Hakikaten geçtiğimiz yıl başında itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da salgın hastalıkla mücadele kapsamında çok büyük çabalar verdiniz. Teşkilat olarak çok büyük yorgunluklar yaşadınız. Sayın Valimizin koordinasyonunda bütün kurumların katkısıyla destekleriyle hakikaten salgınla çok iyi derecede mücadele eden illerin başında olduk. Geldiğimiz noktada da aldığımız tedbirler ve vatandaşlarımızın bu tedbirlere uyması noktasında özverili yaklaşımlarıyla salgınla mücadelede eğim aşağıya doğru döndü. Asla rehavete kapılmayıp, aşılama bitene kadar bu tedbirlerden asla vazgeçmememiz gerektiğini vurgulamak isterim” dedi.     

MEMNUNİYET DUYUYORUZ
Başkan Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Aşılama programı başladı ve memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye’de kısa sürede çok sayıda sağlık çalışanını aşılayabildi. Bu çok önemli bir organizasyondu. Trabzon’da da birkaç gün içerisinde 10 binin üzerinde sağlık çalışanın bugün itibariyle aşılanmış olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İnşallah sağlık çalışanlarımızın akabinde sırası gelen diğer vatandaşlarımızın aşılanması ile Trabzon’umuz da salgın hastalıkla ilgili ortaya konan kısıtlamaların tüm Türkiye’de olduğu gibi yavaş yavaş kaldırılacağı günleri de beraberce yaşarız. Bu süreçte Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, sağlık camiamızın yanında olmaya gayret gösterdik. Elimizden geldiğince imkanlarımızı bu manada seferber ettik. Bunlardan bir tanesi de sizlerin de bahsettiği gibi Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde yaptığımız yapıdır. Bu binanın aşı merkezi olarak kullanılması da bizleri ayrıca memnun etti.

FEDAKARLIĞINIZIN YANINDA KÜÇÜK BİR DESTEK 
Sağlık çalışanlarımızın gayretli, özverili ve fedakârca çalışmaları karşısında bizim yaptığımızın çok küçük bir destek olduğunu tekraren söylemeliyim. Göreve geldiğimiz TİSKİ Genel Müdürlüğü Yeşilyalı’da hizmet veriyordu. Ancak oranın merkeze uzak olması, binanın hizmetler için yeterli olmaması nedeniyle TİSKİ binamızı merkeze taşıdık. Bu sebeple orası âtıl durumda kaldı. Tabi pek çok kurum ve kişi o binayı bizden istedi, TİSKİ bu binayı satıp gelir elde edebilir de dediler ancak ben binanın sizlerin de talebi üzerine sağlık camiamıza verilmesini uygun gördüm. Konu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinden de oy birliği ile geçti ve şimdi burada bu binayı inşallah uzun yıllar sağlık hizmetinde kullanılmak üzere sizlere tahsis etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. 

HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLİYORUM
Bundan sonra da sağlık teşkilatımızla şu ana kadar olan iyi münasebetlerimiz, olumlu ilişkilerimiz inşallah daha da artarak devam edecek. Biz sizlere bu tür destekler verirken sizler de vatandaşlarımıza çok güzel hizmetler vermeye devam edeceksiniz. Allah hayırlı eylesin. O binada güzel hizmetler verilmesini nasip etsin. Bu süreçte birçok vatandaşımız, arkadaşımız vefat etti. Hastalıkla fedakârca mücadele eden tüm sağlık çalışanlarımızı da rahmetle yad ederim. Tüm ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber