ÇEBİ 18 ÇANAKKALE ZAFERİ DOLAYSIYLA MESAJ YAYIMLADI

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Çanakkale Zaferi’nin 108’nci yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
ŞANLI ZAFER
Çebi, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çanakkale Zaferi, bir hilal uğruna serden geçen bir milletin ve ordusunun bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yedi düvele karşı kazandığı şanlı bir zafer, Türk milletinin yeniden varoluş ve diriliş destanıdır. Çanakkale Zaferi, tarihimizin altın sayfalarında yerini almış birçok şanlı destan gibi bir milletin omuz omuza vererek tek vücut olup üstlendiği büyük mücadelenin adıdır.
VATAN TOPRAKLARI KANLA SULANMIŞTIR
Aziz milletimiz, hiçbir dönem, şartlar ne olursa olsun; değerlerinden, inancından ve bağımsızlığından taviz vermemiş, esareti kabul etmemiş, düşmana asla boyun eğmemiştir. Aziz vatanın her karış toprağı için mücadele etmiş, namusunu çiğnetmemiş, vatan ve bayrağa olan sevdaları, cesaretleri ve  fedakârlıklarıyla üzerinde yaşadığımız bu toprakları asırlarca gözbebeği gibi korumuştur.
YENİ UFUKLARA TAŞIMALIYIZ
Vatanımız, her metrekaresi şehit kanıyla sulanmış, ecdadımızın   şanlı destanlarıyla binlerce övgüye  mazhar olmuş ve bağrında büyütüp kök saldığı insanlık değerleriyle  zirveleşmiş dünyanın en kıymetli mekânıdır. Bugün bizlere düşen, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruh ve şuur doğrultusunda hareket etmektir.
EMANETE HER DAİM SAHİP ÇIKLAMLIYIZ
Vazifemiz, bizi biz yapan, bizi yeryüzünde  milletlerin en azizi kılan değerlerimizin etrafında  kenetlenmek, onları koruyarak yeni nesillere aktarmaktır. Şehit ve gazilerimizin emaneti olan aziz vatanımıza aynı bilinç ve idealle sahip çıkarak, çok çalışıp onu yeni ufuklara taşımaktır.
BİRLİK VE BERABERLİK ŞUURUNU DİRİ TUTMALIYIZ
Birlik ve beraberlik şuurunu diri tuttuğumuz, değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur. Çanakkale’de yan yana, omuz omuza yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla ülkemize yönelik her türlü düşmanca tutum ve saldırı girişimlerine karşı millet olarak tek yürek halinde vatanımıza sahip çıkmalı, birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye dört elle sarılmalıyız.
RUHLARI ŞAD OLSUN
Bu duygu ve düşüncelerle istiklalimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde Çanakkale’de tarih yazarak bu vatanı bize armağan eden Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve minnet, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ruhları şâd olsun."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber