Çebi: Geleceğimiz aydınlık

GURUR DUYDUM 
Roketten otonom sistemlere, yapay zekadan su altı sistemlerine kadar gençlerin çeşitli alanlarda bilgi ve becerini sergilediği Türkiye’nin en büyük festivali TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde ülkenin aydınlık geleceğinin yer aldığını söyleyen Çebi, “Gençlerimiz, öğrencilerimiz birbirinden başarılı projelerle organizasyona katıldılar. Anadolu’nun yiğit evlatlarına güvenilirse, değer verilirse, önü açılırsa, desteklenirse neler yapabileceklerini gösteriyorlar. Yüksek teknoloji kullanılarak ortaya çıkarılan projeler, ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutuyor. Kelimelerin anlatmakta yetersiz kaldığı bir bu organizasyon geleceğimizin emin ellerde olduğunu, geleceğimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğini göstermektedir.” ifadelerine yer verdi.


GELECEĞİMİZ YÜKSEK TEKNOLOJİ
Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüzde dünyada söz sahibi olabilmek için yüksek teknoloji içeren üretimin şart olduğunu belirten Çebi, “Tüm dünya teknoloji yarışının içerisinde. Bizler de bu yarışın içerisinde hatta önünde olmak için birçok atılımlar gerçekleştiriliyor. Özellikle Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konunun üzerinde hassasiyetle duruyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve tüm paydaşlar aynı şekilde ülkemize çağ atlatacak yüksek teknoloji üretimi ve uygulamaları için çalışmalarını sürdürüyor. TEKNOFEST 2021 organizasyonu da bunlardan biridir.” diye konuştu.
ÜLKEMİZ KENDİNE HAKLI BİR YER EDİNDİ
Çebi şöyle devam etti: “Türkiye bugün artık savunma sanayisindeki envanteri ve birikimiyle dünyaya ihraç pozisyonuna gelmiştir. Başkalarından beklentiler geride kalmış, yerli ve milli teknoloji hamlesiyle ülkemiz dünya devletleri arasında kendine haklı bir yer edinmiştir. Bugün SİHA’larımız, İHA’larımız tüm dünyanın gözdesidir. İşgalci Ermenistan devleti ile can dostumuz Azerbaycan arasında yapılan savaşta SİHA’lar, İHA’lar savaşın gidişatını değiştirdi, destan yazdılar. Aynı şekilde sınıfında dünyanın en ileri teknolojisine sahip Bayraktar Akıncı TİHA da envanterimize eklendi. Sırada dikey iniş kalkışlı insansız hava aracı (DİHA) ile insansız savaş uçağı var. Bunlar da bir süre sonra savunma envanterimizde yerlerini alacaklardır.”


GENÇLER ÖNÜNDE AYDINLIK BİRER IŞIK
Çebi, tüm dünya çapında adından sıkça söz ettiren BAYKAR Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bakraktar ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a da değinerek “Medarı iftiharlarımız, milli kahramanlarımız, hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Projeleri, ürünleri ve savunma sanayimize kazandırdıklarıyla her türlü övgüyü fazlasıyla hak ediyorlar. Gençlerimizin önünde aydınlık birer ışık, rol model oldular. Başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
ÇEBİ’DEN BAYRAKTAR’A TRABZON DAVETİ
Bu arada TEKNOFEST 2021’de Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’la buluşan Çebi, Haluk Bayraktar’la bir süre sohbet ederek, kendisini şehrimize davet etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber