banner240
banner237
banner238

Çebi: Şehrimiz değer kazanacak

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, temeli atılan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile Türkiye’nin ilk ve tek spor temalı millet bahçesinin şehrimize değer kazandıracağını söyleyerek, “Çömlekçi mahallemiz yenilenen, dönüştürülen modern görünümüyle hem şehrimizin hem de bölgemizin cazibe merkezi olacak. Spor temalı millet bahçemiz ise şehrimizin spor kimliğini sağlamlaştıracak.” dedi.
TEMEL ATMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Bir süredir çalışmaları süren Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, milletvekilleri ve protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.
ÇEBİ TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yaptığı açıklamada projenin şehir için önemine değinerek “Değerli bir proje şehrimize kazandırılıyor. Projenin gerçekleştirilmesinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut’a, milletvekillerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile tüm emeği geçen bürokratlara teşekkür ediyorum.” dedi.
YENİ BİR GÖRÜNÜM KAZANACAK
Projenin tamamlanmasıyla Çömlekçi Mahallesi’nin yeni bir görünüm kazanacağını söyleyen Çebi “Çömlekçi mahallemiz tarihi, kültürel ve sosyal yapısıyla şehrimizin kimliğinde, hafızasında derin izler bırakmıştır. Geçmişten geleceğe dönüşen, gelişen, büyüyen şehrimizin Çömlekçi mahallesinde çalışma yapılması gereklilik halini almıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ ve Büyükşehir Belediyemizin bir araya gelmesiyle birlikte Çömlekçi için şehrimiz ve bölgemiz için çok değerli bir çalışma ortaya konuldu. Çömlekçi yeni, modern ve geleceğe dönük bir görünümüyle şehrimize çok yakışacak.” ifadelerine yer verdi.
İLK VE TEK SPOR TEMALI MİLLET BAHÇESİ
Eski Hüseyin Avni Aker Stadı’nın bulunduğu alana inşa edilen Ortahisar Millet Bahçesi'nin de şehrin spor kimliğine planlandığını ifade eden Çebi şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yurt genelinde il ve ilçelerde millet bahçeleri kazandırıyor. Millet bahçelerinden biri de şehrimizin spor tarihinde unutulmaz anılar bırakan, spor kimliğimizin yapı taşlarından Hüseyin Avni Aker stadının bulunduğu alana planlandı. Ülkemizin ilk ve tek spor temalı millet bahçesi, şehrimize ayrı bir değer kazandıracak. Spor temalı millet bahçemiz hem bir sosyal, kültürel bir alan olarak hizmet verecek hem de spor tarihimiz ile bağımızın korunmasına, canlı kalmasına katkı sağlayacak.” 
YAKIN İLGİ GÖSTERDİLER
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortahisar Millet Bahçesi’ne gösterdiği ilgiye değinerek sözlerini sürdüren Çebi şunları söyledi: “Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile TOKİ idaremiz de millet bahçemizle yakından ilgilendiler. Bu şekilde en uygun çalışmanın ortaya çıkmasına katkı sağladılar. Bütün bunlar aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile TOKİ idaremizin şehrimize olan önemi göstermektedir. Teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber