Cevat Kurt Siyasi ve Ekonomik Gelişmelerle İlgili Yazılı Acıklama Yaptı

“YAŞANANLARIN TEK SORUMLUSU BECERİKSİZ AKP YÖNETİMİDİR”

“Bütün bu yaşananlar, AKP iktidarının ve Erdoğan’ın beceriksiz ve kötü yönetiminin sonucunda ortaya çıkmıştır. Dış güçlerle ilgisi yoktur. 20 yıldır iktidarda olan siz değil misiniz, hani tedbiriniz nerede? Bu dış güçlerin operasyonları nasıl oluyor da sizi ve yandaşlarınızı zenginleştirirken, parasına para katarken, milyonlarca vatandaşımızı fakirleştiriyor, ekmeğini küçültüyor? Artık kral çıplaktır, bu yaşananların sebebi de, sorumlusu da bellidir ve herkes bunu bilmektedir.”

“SİZİN KOLTUĞUNUZ UĞRUNA MİLYONLARCA İNSANIN AÇ KALMASI, ALLAH’A REVA MIDIR?”

 “Siz bir taraftan faize karşı çıkacaksınız, bunu güya İslam’a dayandıracaksınız ama öte taraftan toplumun en güçsüz kesimlerini açlığa mahkum edeceksiniz. Faiz haram da, size emanet edilen milyonlarca insanın, çocukların aç kalması helal mi? Türkiye bunu da gördü, halkını fakirleştiren politikaları “Ülkemiz büyüyor ve güzel gelişmeler oluyor” diyerek savunan bir zihniyet var. Hangi insaflı ve vicdanlı insan bu akıldışı politikaları, ihracat artacak ve güçlü ekonomi gelecek diyerek savunabilir? Bu ne koltuk sevdasıdır böyle? Sizin koltuğunuz ve etrafınızdaki bir avuç insanın çıkarları uğruna, milyonlarca insanın aç ve biilaç kalması Allah’a reva mıdır?”

“İŞİNİZE GELDİĞİ ZAMAN ‘İSLAM’ DİYECEKSİNİZ, ‘ÖMER’ DİYECEKSİNİZ”

“İşinize geldiği zaman ‘İslam’ diyeceksiniz, ‘Ömer’ diyeceksiniz, ‘ecdat’ diyeceksiniz ama bunlarla taban tabana zıt bir yönetim anlayışı sergileyeceksiniz! Hani Ömer’in adaleti nerede? Hani önüne konulan yemek için ‘Halkım da bunu yiyebiliyor mu?” diye soran Ömer’in merhameti nerede? Hani kendi işini yaparken devletin mumunu söndüren Ömer’in kamu malına gösterdiği hassasiyet nerede. Sizin kamu kaynaklarını ve ülkenin zenginliklerini bir avuç yandaşa peşkeş çekmeniz nerede? Hani Mekke sokaklarında sırtında un çuvalıyla dolaşan Ömer nerede? Allah’tan korkun ve Ömer’in ismini ağzınıza almayın, bu büyük insanın ismini lekelemeyin!”

“GÜCÜN EMRİNDE OLANLAR HALKI ANLAYAMAZLAR”

“Biri muhafazakar diğeri ise milliyetçi olduğunu söyleyen iki parti, ele ele Türkiye’yi fakirleştiriyor. Buna tepki gösterenleri ise vatan hainliğiyle itham ediyorlar, tehdit ediyorlar. Allah’tan korkun! Neden beceriksiz ekonomi politikalarınızın bedelini, maliyetini güçlü kesimlere değil de mazlum, gariban kesimlere ödetiyorsunuz? Çünkü siz, gücün ve sermayenin yanında ve emrindesiniz, sizin gücünüz mazluma ve garibana yeter de ondan. Mazlumun ahından korkun ve kendinize gelin!”

“ERBAKAN’I TEMİZ İSMİNİ KÖTÜ POLİTİKALARINIZLA KİRLETEMEZSİNİZ”

“AKP çevrelerinde son günlerde Milli Görüş hareketinin merhum lideri Erbakan’la ilgili paylaşımlar yapıldığını görüyoruz. Beceriksizliğinizi, utanmadan ‘dış güçler’ diyerek ve rahmetli Erbakan’ı da buna alet etmeye çalışarak unutturmaya çalışıyorsunuz, halkı aldatıyorsunuz. Merhum Erbakan’ı bu yalanlarınıza alet etmekten vazgeçin.

Erbakan ne zaman toplumun en zayıf kesimini ezdi, ne zaman güçsüzden, mazlumdan alarak güçlüye verdi? Erbakan ne zaman milletin kaynaklarını, bir avuç yandaşa peşkeş çekti? Erbakan ne zaman halkını aldattı? Ne zaman bugün ‘evet’ dediğine yarın ‘hayır’, bugün dost dediğine yarın ‘düşman’ dedi? “Faiz bir dünya gerçeğidir, paranın dini imanı olmaz” diyen Erbakan mıdır?

Bir yıllık Erbakan iktidarında halkımız nefes aldı, bolluk bereket yaşandı. İnsanların yüzü güldü, herkes hala bu bir yıllık dönemi özlemle anıyor. Ama sizin 20 yılık iktidarınızda ülkenin geldiği yer işte ortada!

Hem milleti sömüren bir avuç çıkar çevrelerine dur dediği için Erbakan’ın iktidarını yıkanlarla kol kola gireceksin, milletin parasını, ülkenin zenginliklerini, kaynaklarını bu azınlıklara yedireceksin, sonra da çıkıp Erbakan diyeceksin! İnsanda biraz utanma, arlanma olur. Erbakan’ın temiz ismini kötü politikalarınıza alet etmekten vazgeçin.”

“MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN SAFI NETTİR, O SAF ADALETİN VE LİYAKATİN SAFIDIR”

“AKP’liler, kamunun kaynaklarıyla oluşturdukları yalan üretim merkezlerinde sürekli gerçekleri çarpıtmakla meşguller. Buna Milli Görüş hareketini de dahil etmek istediklerini görüyoruz, önceden kızıyorduk, ama artık bunlara acıyoruz. Bunlar son çırpınışlardır, artık yolun sonu görünmüştür. Milli Görüş hareketi temiz mazisiyle, bu mücadelede adaletin, hakkın, liyakatin, doğrunun yanındadır, gücün, haksızlığın, inançların istismarının ve zulmün karşısındadır. Bu böyle biline.”  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber