CHP İL BAŞKANI HACISALİHOĞLU 30 AGUSTOS MESAJI YAYIMLADI

Şanlı 30 Ağustos zaferimizin 100 üncü yıl dönümünde ülkenin içine sokulduğu durum bize bir kez daha millet egemenliğinin, cumhuriyetin, laikliğin ve demokrasinin hayati bir önem taşıdığını göstermektedir.

Milletimizin bağımsızlık, özgürlük ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlandığı bu büyük zafer gününde cumhuriyetimizin ve çağdaş yaşamın kurucusu, çizdiği yol ile bugün bile tüm karanlıkları aşmamızda bize yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri her şeyi tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor.

Başkomutanımız Atatürk, 30 ağustos 1924’te Dumlupınar'da Meçhul Asker Anıtının temel atma töreninde şunları söylüyor:

“Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir yön vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum.

Bu büyük zaferin çeşitli unsurları üstünde en önemlisi ve büyüğü, Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliğini eline almış olmasıdır.

Efendiler, milli egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş olan kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.”

30 Ağustos Zaferinin üzerinden 1 asır geçmesine rağmen Mustafa Kemal’in milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasiye verdiği önem bugün bile hayati bir önem taşımaktadır.

Milletimizin büyük Zafer Bayramının yıl dönümünde cumhuriyetin temel değerlerine ve laik-demokratik rejimi tüm saldırılara karşı eksilmeyen bir dirençle korumaya devam edeceğimizi bir kez daha herkese ilan ediyoruz.

Başta milli mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

                                                                                                                                                                    Ömer HACISALİHOĞLU

                                                                                                     CHP Trabzon İl Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber