banner240
banner237
banner238

-CHP İL BAŞKANI SALTUK DENİZ’DEN AÇIKLAMA

İKİZDERE-CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz İkizdere Taşocağı ile ilgili açıklama yapan Rize Baro Başkanını ve 11 STK Başkanını Taş Ocağında kurulan çadıra davet etti.

CHP İl Başkanı açıklamasında şunları söyledi’ Sizleri Suyunu, ormanını savunmak için mücadele eden İkizdere'nin Eskence Deresi Vadisi köylülerini kurmuş oldukları çadırda ziyaret etmeye çağırıyorum. Bu insanları ziyaret edip niye karşı çıktıklarını bir sorun ve katledilecek olan vadiyi gözlerinizle görün, inşaat alanında yapılan çalışmaları gözlemleyin. Vatandaşlarla sohbet edin empati kurmaya çalışın... Ondan sonra açıklamalarınızı yapın. Yaşam alanlarını korumak için mücadele eden insanların çoğu sizin STK'larınızın da üyeleridir muhakkak. En azından üyelerinizi ziyaret edin. Sizde kaygılarınızı anlatın onlarda anlatsınlar. İkizdereliler uzaylı değil. Sizin hemşeriniz, muhtemelen akrabanızdır, okul ya da çocukluk arkadaşınızdır. Bu arada Taş ocağına karşı çıkanlar içinde Lojistik Liman İnşaatına karşı çıkan yok bilin.

İnsanların karşı çıkmadıklarını yüksek sesle söylemelerine rağmen "hayır siz bundan dolayı karşısınız "demek ve bunun üzerinden eleştiri yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Sizleri bir kez daha yaşam alanlarına sahip çıkmak için mücadele eden İkizdereli köylülerin çadırını ziyaret etmeye davet ediyorum’dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber