CHP'li Pekşen:HES'ler için hukuk ayaklar altına alınamaz
Gümüşhane’de Doğal ve Arkeolojik Sit Alanı olan Santa Harabeleri’nde kaçak olarak inşa edilen HES’lerin durdurma kararına rağmen inşaata devam edildiğini söyleyen Pekşen, “Bize yargı kararı ulaşmadı demek, hukuksuzluğa kılıf bulmaktır.” dedi. 
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen koruma altındaki Gümüşhane Santa Harabeleri’nde kaçak olarak yapılan HES inşaatlarının durdurulmaması üzerine basın açıklamasıyaptı.
Kaçak olarak yapımına devam edilen HES’lerin durdurulması yönünde verilen karar orta yerde durmaktadır diyen Pekşen, “Vali beyin ‘bize yargı kararı ulaşmadı’ açıklaması, HES yapılacak diye hukuku ayaklar altına almaktır. Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bahse konu inşaatın durdurulması ve bu alanın eski doğal haline dönüştürülmesi kararı kendilerine 13.05.2016 tarihinde gönderildiği halde elimize ulaşan bir karar yok demek hukuksuzluğa kılıf bulmaktan başka bir şey değildir.” dedi.
“Sayın valinin görevi hukuksuzluğa kılıf bulmak değil, kanunun kendisine verdiği yetki çerçevesinde yine kanunla verilen görevlerini yerine getirerek, bulunduğu ilin kamu düzenini sağlamaktır.” diye konuşan Pekşen, “Sayın vali HES’lerin bu ülkenin gerçeği olduğunu söylemektedir. HES yapılacak diye hukuk ayaklar altına mı alınmalıdır? Doğa ve özellikle Gümüşhane yaylalarının yağmalanıp katledilmesi bu ülkenin daha vahim gerçeğidir. Yargı kararı ulaşmadı ne demek. Kurul kararı kendilerine tebliğ edilmiş.Gümüşhane’de ilgili kararın gönderilmediği kurum kalmamış. Bakın ilgili yazı burada. Yasalar açık, ancak sayın vali yasaları işletmekten kaçınamaz. Sayın valinin açıklamaları yasaya ve hukuka uyarlı değildir. Konunun bir iki açıklamayla geçiştirilmesine asla göz yummayacağımızı ve yasaların mutlaka işletilmesini takip edeceğimizi kararlılıkla vurgularız.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber