CORA'DAN 1 MAYIS MESAJI

Emek ve alın terinden başka sermayesi olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçi çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

Bizler, “İşçinin ücretini alnının teri kurumadan veriniz.” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak, inancımızın emeğe verdiği değeri rehber edinen bir milletiz.

AK Parti olarak çalışanlarımızın haklarını, hukuklarını gözetmek, sorunlarını imkan ve kaynaklarımız el verdiği sürece çözüme kavuşturmak için gayret gösteriyoruz.

Sorunlarını istişare yolu ile çözüme kavuşturmalarına, haklı isteklerini demokratik yollardan aramalarına imkan sağlıyoruz.

AK Parti olarak bugüne kadarİstihdamı korumak ve artırmak, işsizlik oranını düşürmek, üretimin devamını sağlamak için birçok program ve uygulamayı hayata geçirdik.

Özellikle Covid-19 Salgını nedeniyle yaşadığımız sürecin ekonomimize, piyasalara, üretime ve istihdama olumsuz etkilerini azaltmak ve çalışanlarımızın mağduriyet yaşamaması için çok önemli tedbirler aldık, projeleri hayata geçirdik.

Esnek ve uzaktan çalışma modelini etkin hale getirerek, istihdamdaki sürekliliği temin etmek ve korumak amacıyla kısa çalışma ödeneğini hayata geçirdik. 2 aylık telafi çalışma süresini 4 aya çıkarttık. Ayrıca, asgari ücret desteğini devam ettiriyoruz.

Bundan sonra da işçi ve emekçilerimizin hakkının, hukukunun korunması doğrultusunda her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz, yapılacak her türlü samimi çalışmanın da destekçisi olacağız.

Çalışarak, emek vererek, üreterek, ülkemizin gelişimine katkı sağlayan herkes ile kol kola, omuz omuza yürüyeceğiz.

Bu vesile ile bilhassa şu süreçte büyük bir gayretle, fedakârca görevini yerine getiren sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum.

Av. Salih CORA

AK Parti Trabzon Milletvekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber