CORA: REZİL BİR HAREKET!
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih CORA, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin YILDIRIM’ın sosyal medya hesabı üzerinden “Işıklar yanıyor” şeklindeki paylaşımına ‘rezalet’ yorumunda bulundu.

“Hukuk adamı sıfatıyla vazife yapanların  tweetler ile değil kararlarıyla konuşması lazım” diyen CORA, demokrasinin, milli iradenin tehdit edilemeyeceğine dikkat çekti. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını darbeye ya da vesayet imasına tahammül gösterilmeyeceğine vurgu yapan CORA, “Anayasa Mahkemesi üyesi birinin cuntacı ağzıyla,  milli iradenin üstünlüğünü tehdit edercesine konuşmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Daha önceki darbe girişimlerine bakıldığında ordunun gücünü kullanmak isteyenlerin 'Genelkurmayın ışıkları yanıyor' ifadesini kullandığına dikkat çeken CORA, “Engin YILDIRIM’ın bunu bilmeden bireysel olarak tweet attığını düşünmek asla doğru bir yaklaşım olmaz. Bunu imada bulunarak ve belirli bir akılla attı. Bu vahim, bu rezalet , bu utanç verici bir durumdur. Hukuk adamı sıfatıyla vazifesini icra edenlerin üzerine vazife olmayan işlere kalkışması kabul edilemez. Bu kişilerin siyasi polemiklerle gündeme gelmesi isabetli bir tavır değildir. Daha önce İçişleri bakanımızın bu gidişatın gidişat olmadığını öngörerek yaptığı açıklamanın ne kadar yerinde olduğu ortaya çıkmıştır. Anayasa mahkemesi darbe artığı bir kuruluş olduğunu bir kez daha hissettirmiştir.Ama Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir.” şeklinde konuştu.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber