banner240
banner237
banner238

ÇORUH EDAŞ’TAN AÇIKLAMA

“ENERJİ NAKİL HATLARINA BİLİNÇLİ YA DA BİLİNÇSİZ HER MÜDAHALE TEHLİKELİ VE YASAKTIR”

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan enerji nakil hatlarına yapılan müdahalelere karşı bir kez daha uyarı da bulundu.

Enerji nakil hatlarına yapılan gerek bilinçli gerek bilinçsiz müdahalelerde hukuki yollara başvurduklarını ifade eden Çoruh EDAŞ Yetkilileri; can güvenliği için ciddi bir risk oluşturan bu gibi durumların göz ardı edilemeyeceğinin altını çizdi.

Enerji iletim hattına yabancı cisim atarak veya silahla elektrik hattına, izolatöre, aydınlatma armatürüne atış vb. gibi durumların can ve mal güvenliği için ciddi bir risk olmasıyla birlikte suç olduğunu da belirten Çoruh EDAŞ, konunun hukuki boyutlara taşındığına dikkat çekti…

Son günlerde Rize İli Fındıklı İlçesi’nde ve Giresun İli Yağlıdere İlçesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından 31.5 kV orta gerilim hattına zarar vermek amacıyla -bilinçli olduğu ön görülen- müdahale neticesinde kısa devre akımları meydana gelerek uzun süreli kesintiler yaşandığını belirten Çoruh EDAŞ Yetkilileri; can güvenliği için büyük bir risk olan bu durumun hukuki boyutlara taşındığı ifade etti.

Alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde, aydınlatma, bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. teknik ekiplerinde bulunduğunu sürekli vurgulayan Çoruh EDAŞ Yetkilileri; çalışmalarıyla kaliteli enerji sağlama ve oluşan arızalara hızlı müdahale edilebilmesi için kapasitenin her geçen gün daha da güçlendiğini belirtti.

186 ARIZA, İHBAR VE ÇÖZÜM MERKEZİ 7/24 HİZMETTE

29 bin 551 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinden Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde hizmet vermekte olan Çoruh EDAŞ, yüzde 99’un üzerinde ulaşılabilirlik seviyesi ve yüzde 99’un üzerinde cevaplanma oranı ile 186 Arıza, İhbar ve Çözüm Merkezinin 7/24 hizmet verdiğini ifade ederken, www.coruhedas.com.tr web sayfası üzerinden iletilen talep, öneri ve şikayetlere en hızlı şekilde dönüş yapıldığını vurguladı.

MOBİL UYGULAMA İLE ENERJİ PARMAK UCUNDA

Tüketici memnuniyetini alternatif iletişim kanalları ile dinamik tutan Çoruh EDAŞ, mobil uygulamasıyla tüketicilere elektrik dağıtım hizmetlerine ait konu başlıklarında kolaylık sağlıyor.

Tüketiciler, mobil uygulama sayesinde anlık elektrik arızalarını ve sokak aydınlatma arızalarını hızlı bir şekilde bildirirken yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında yapılan planlı kesintiler hakkında da bilgi alabiliyor. Endeks girişi ile kolayca faturalarını oluşturabilen tüketicilere, fatura tahsilatı imkanı sunan Çoruh EDAŞ Mobil Uygulama, Google Play ve App Store’da tüketicilerin hizmetinde.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber