Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, mitingde Trabzonlular'dan oy isterken Trabzon'a yapılan ve yapılacak yatırımlardan söz etti.

Erdoğan'ın Trabzon'la ilgili söyledikleri şu şekilde;

- Trabzonlu hemşerilerinizin hepsini teker teker arayacaksınız ve oylarımızı hep beraber Cumhur İttifakı’nda birleştirelim diyeceksiniz. Trabzon’un tarihe geçecek yeni bir destan yazmasını bekliyorum. Trabzon’a AK Parti yakışır, AK Parti’ye de Trabzon yakışır

-Trabzon’a 30 katrilyon yatırım yaptık son 10 yılda. Evlatlarınız en güzel okullarda okusun diye Trabzon’a 2824 yeni derslik kazandırdık. 

-Şimdi Trabzonlu bir arkadaş (Ekrem İmamoğlu) İstanbul’dan oy almak istiyor, Trabzonlu’yu istismar etmeye çalışıyor. Trabzonlu sana prim vermez.

-Bu yıl içinde 500 kişi kapasiteli, merkez ve Arsin’de 2 binin üzerinde kapasiteli yurt açacağız.

-Akyazı’da 41 Bin kişilik Şenol Güneş Spor Kompleksi’ni açtık. Bu arada Şenol Güneş’in milli takım teknik direktörlüğü hayırlı olsun.

-Eski stadı millet parkına dönüştürüyoruz. Aileler oraya gidecek, yavrularınızla koşturacaksınız. Oraya bir de Millet Kıraathanesi yapacağız. Gençler orada dersini yapacak., çayını simidini, pastasını ücretsiz yiyecek.
Merkez’de Akçaabat’ta ve Vakfıkebir’de 3 tane millet bahçesi yapılacak.

-Şehir hastanelerine bakın… İnşallah bunlardan bir tanesi de Trabzon’a gelecek.

-Şimdiye kadar Trabzon’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 1.54 kat trilyon Liralık destek sağladık.

-Tonya ve Sürmene’ye 50’şer yataklı hastane yapmak için çalışma başlattık.

-Trabzon’da imar barışı ile 147 bin vatandaşımızın sorununu çözdük.

-Merkez’de atık su projesi konusunda çalışmalar devam ediyor.

-87 tarihi eserimizi restore ettik.

-73 Km de devraldığımız bölünmüş yolu 225 km ye çıkardık.

-Kanuni Bulvarı ile Akyazı Sahil yollarının yapımı devam ediyor.  İnşallah projenin tamamını seneye tamamlıyoruz.

-Trabzon’a elimiz boş gelmek olmaz dedik.  Ulaşımda Trabzon’a çağ atlatıyoruz. Önümüzdeki dönem Trabzon’u raylkı sistemle tanıştırıyoruz. Akçaabat, Akyazı, KTÜ, Havalimanı, Yomra, Arsin OSB güzergahında raylşı sistem hattı yapacağız. Trabzon Erzincan arasında hızlı tren projemizi hayata geçirerek hızlı tren ağına ekleyeceğiz. Hızlı tren hattının etüt çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından genel olarak satır başları ise şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da konuştu

"Kar tipi demeden yürüdük yürüyeceğiz. Onlar kaçacak biz yürüyeceğiz. Kardeşlerim Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim Doğu Anadolu Bölgemiz, Orta Anadolumuz, Karadeniz'imiz var, ama Kürdistan diye bir bölgemiz yok.
CHP'ye İYİ Parti'ye gönül verenlere sesleniyorum; 'Bü ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyorda omuz omuza oluyorsunuz. Onlara bu yanlışa gelecek misiniz? Gelin 31 Mart'ta sandıklarda güzel bir Osmanlı tokadı vuralım. Kapı kapı dolaşacağız, çok çalışacağız. Çünkü muhalifler ortada. 'Bizim arkamızda PKK, PYD var' diyorlar. Bizim ülkemizde de halk var. Bunlara devlet para verdi bunlar çukur kazdı. Bunlar binaları kendi içinde tünellere bağladı. Bu paralar size çukur kazın diye mi verildi. Bu milletin paralarını Kandil'e gönderenlere müsaade etmeyiz. Kayyumlar oldu. Bundan sonraki süreçte bunların bu tür yanlışları devam ettikçe, bunlara bu bedelleri ödeteceğiz. Son 17 yılda, önümüze çıkan her engeli sayenizde aştık. 31 Mart'ta onlara vereceğimiz dersle geleceğimiz aydınlık olacak. Gelecek belediye ile beraber tüm belediyelerimiz ele ele omuz omuza vereceğiz. Başta İstanbul olmak üzere nerede Trabzonlu hemşerileriniz varsa arayın ve onlara söyleyin, 'Oylarımızı hepberaber Cumhur İttifakı'nda buluşturalım.' Allah'ın izni ile böylece 31 Mart'ta sandıklar bir başka haykıracak. Bize büyük sorumluluklar düşüyor. Seçim olsun olmasın tüm illerimizi ilçelerimizi dolaşıyoruz. Bugün Rize'den size selamlar getirdim. Şimdi Trabzon'dayız. Yarın inşallah Ordu ve Samsun'da olacağız. Gittiğimiz heryer on binlerce kardeşimizle kucaklaştık. Zillet İttifakı hala kendi içinde uğraşıyor. Bunalr seçim kurullarına nasıl başvurulur hala bilmiyorlar. Amacımız 81 vilayetimize bir şekilde ulaşmak ve yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmaktır. Bunun için tempoyu daha da arttıracağız. Bunun için seçime kadar uykumuzdan fedakarlıke edeceğiz."

  BU MİLLET 31 MART'TA BUNUN HESABINI SORACAK

Sizlerden geleceğiniz, ülkemizin aydınlık yarınları için 31 Mart'a kadar büyük bir mücadele vermenizi istiyoruz. 'Devam İnşallah' diyeceğiz. Trabzon'a AK Parti, AK Parti'ye de Trabzon yakışır. Bizim siyasetimiz sevgi siyasetidir. Bizim davamız birlik, kardeşlik davasıdır. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Yalnızca Allah'ın huzurunda eğiliriz. Bizim Kızıl Elmamız var. Kızıl Elmamız büyük ve güçlü Türkiye'dir. Bunun için insanımızı birbirine kırdıranlara hayır diyoruz. Biz barışın, demokrasinin yanındayız. Kardeşim Gezi'de, Güney doğuda, her tarafı yakıp yıkan bunlar değil miydi. Utanmadan konuşuyorlar. Milleti birbirine kırdırdılar, bölücülük yaptılar. Biz 'Rabia' dedik. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte olacağız. CHP'ye gönül verenler siz bunlarla beraber olduğunuzun farkında mısınız? Bu millet 31 Mart'ta bunun hesabını soracak. 

Önceki gün uçak krizi sonrasında Pakistan Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Hindistan ile Pakistan arasındaki krizi nasıl çözebileceğimizi konuştum. Türkiye'de ne zaman başı sıkışsa ne zaman dara düşse kardeş Pakistan yanımızda oldu. Kardeş Pakistan'da bizden destek bekliyor. Bizde kendilerine tansiyonun düşürülmesi için yardım edeceğimizi söyledik. Bize düşen katkıları müdahaleleri yapamya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Günümzüde artık iç politika ile dış politikayı ayrı görmek olmaz. Ülkemiz son 17 yılda içeride güçlendikçe dışarıdada güçlenmiş ve itibar kazanmıştır. İç siyasetteki her hamlemizin her başarımızın, her seçim başarımızın dışarıdada çok müsbet karşılığı olmuştur. Göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 27,5 milyar dolardı. DAVOS'ta o dönemki IMF Başkanı ile görüştüm. 'Sen IMF'nin başkanısın bende Türkiye'nin başkanıyım. Sen Türkiye'yi yönetemezsin. Sen Türkiye'nin iç siyasetine sakın karışmaya kalkma.' dedim. Şimdi IMF'ye borcumuz kalmadı. Şimdi merkez bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara yükseldi. Bize insansız hava aracı vermiyordu. Şimdi Trabzon'un çocuklarından birileri insansız hava uçaklarını yaptı. Şimdi ise biz ihracaat eder duruma geldik. Nereden nereye. Şuanda 170 milyar dolara dayanan ihraacatımız var.

BÖLGENİN ÇÖZEN ÜLKESİ HALİNE GELDİK

Bölgenin artık sorun çözen ülkesi haline girdik. Zaferlerle dolu tarihi olan ülkemize kötü tablolara son verdik. Artık emir alan değil, sözü dinlenen görüşü alınan bir ülke olduk. Ülkemizi ve şehirlerimizi hakettiği değerlerle biz buluşturduk.
10 yılda Trabzon'a 30 kattrilyon yatırım yaptık. Ben İstanbul'a belediye başkanı olduğumda CHP'li belediyeden aldım belediyeyi. Şimdi ise bir Trabzonlu oradan aday olmuş. CHP çöp, çamur demektir.
Biz geldik, çöp dağlarını yok ettik, susuzdu su getirdik. İşte farkımız bu. Onlar Şişli gibi bir ilçeyi bile yönetemiyorlar. 

100 Dene-Yap Teknoloji atolyesi kuruyoruz. Bu sene atolye açılacak. Trabzon Üniversitesi'ni faaliyete geçirdik, yurt binaları açtık. Toplamda 2300 kişilik yurt binaları daha da açağız. 41.461 kişilik Şenol Güneş Spor Kompleksi'ni açtık. Bir çok farklı alandaki spor tesislerini Trabzonlu hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Eski stadyumu inşaah Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz. Ailece millet bahçesine gideceksiniz. Oraya bir millet kıraathanesini de açacağız. 
Çaykara Gençlik Merkezi, Sürmene Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun yapımı sürüyor. Trabzon'a merkezde, Akçaabatta millet bahçesi açıyoruz. En kısa zamanda bunları kazandıracağız.
Yağ, benzin kuyrukları, CHP'den kalma. Bay Kemal siz kuyrukçusunuz. Siz bu ülkede yokluk kuyruğu icat ettiniz. Ölenleri bile sizin zamanınızda rehine olarak alıyorlardı. Şehir hastanelerine bakın, bizim farkımız bu. Şimdi ayın 14'ünde Tıp Bayramı var. Ankara'da Türkiye'nin en büyük şehir hastanesini Ankara'da açıyoruz. Bütün dünya bunlara hayran olacak. Zaten yurtdışındanda hastalar geliyor. 

Kimse açıkta kalmasın diye uğraşıyoruz. İki gün önce yayınladığımız Cumhurbaşkanı kararı ile, sosyal yardımlardan yaralanan ailelere elektrik faturası ödemelerinde kolaylık sağladık. Trabzon'a 400 yataklı Kanuni Eğt. Hastanesi'ninde içinde olduğu 15 hastane inşa ettik. Of Devlet Hastanemiz'in yapımı devam ediyor. Şehir merkezin de atık su çalışmaları yapmak için proje çalışmalarımız devam ediyor. Ayasofya Cami ve Dernekpazarı Camii resterasyonları devam ediyor. Trabzon-Maçka, Yıldızlı-Söğütlü, Akçaabat-Düzköy, Sürmene-Yeşilyalı bağlantı yolunu devam ediyoruz. Avrupa'nın en uzun tüneli olacak Zigana Tüneli'nde yüzde 55 gerçekleşme oranına ulaştık. Düzköy-Tonya, Vakfıkebir şehir geçişini bu yıl kullanıma açıyoruz. Ayrım-Konaklar-Pelitli -Karadeniz Sahil Yolu projelerini inşallah seneye tamamlıyoruz.

Önümüzdeki dönemde Trabzon'u raylı sistemle çalıştırıyoruz. Trabzon Erzincan arasında hızlı treni yapacağız. Trabzon'a bir bölge adliye mahkemesi kazandırıyoruz. Trabzon Havalimanı'nda son 17 yılda büyüttük. 2018 yılında yolcu trafiği 4 milyonu geçti. Sürmene'ye Of'a yeni balıkçı barınakları yaptık. Trabzon'un Atasu Barağı ile 2045 yılına kadar içme suyu hazır. Karadeniz Bölgesi taşkınlar tarafından risk bölgesi. Trabzon'da toplamda 45 adet taşkın koruma tesisi yaptık. 18 tane daha yapımı devam ediyor. Altındere, Sera Gölü'nün de aralarında bulunduğu yerlerde gerekli çalışmaları yapark oraya da destek veriyoruz. Bir Tekno-Park bir tasarım geliştirme yaparak katkı sağladık. Trabzon'da 54 bin işyerimize SGK prim teşviki ile destekledik. Trabzon'a Of'a Hayrat'a Sürmene'ye doğalgazı getirdik. bu yıl Vakfıkebir ve Beşikdüzü'ne doğalgazı getireceğiz. Trabzon'da il ve ilçe belediye başkanlarımızla ele ele verip Trabzon'u ihya etmeye devam edeceğiz. Sizden Cumhur İttifakı adaylarına çok güçlü bir destek bekliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber