DARBECİLERİ DESTEKLEYEN YARGIÇLARDAN, DARBECİLERİ YARGILAYAN MAHKEMELERE
Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih CORA Adalet Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi üzerine yapmış olduğu konuşmada 15 Temmuz hain darbe girişiminden en çok etkilenen kurumların başında Türk Yargısının geldiğini söyledi. Darbe girişiminin daha ilk dakikalarından itibaren Milli İrade’den yana tavır alan hakim ve savcılar sayesinde darbenin ilerlemesi önlendiğini, bugünde vatansever, bağımsız yargıçlarla darbecilerin yargılamasının devam ettiğini söyledi:
“Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılmış en büyük ihanet girişimi olan 15 Temmuz darbe kalkışmasının en büyük hedeflerinden biri de Türk Yargısıdır. Namluya en yakın kurumların belki de başında sayabileceğimiz Türk Yargısı da darbeye karşı dik durmuş, girişimin daha ilk dakikalarından itibaren Anayasadan, Hukuk Devletinden, Milli İradeden ve Seçilmiş İradeye Saygıdan yana olduğunu darbeye karşı en süratli cevabı vererek göstermiştir.
DARBECİLERİ DESTEKLEYEN YARGIÇLARDAN, DARBECİLERİ YARGILAYAN MAHKEMELERE
Yakın tarihimizde darbeleri ve darbecileri destekleyen yargı mensuplarını yaşı yetenler bizzat hatırlayacak, okuyanlar anımsayacaktır. Seçilmiş başbakanı ve bakanları asan yargı mensuplarını da bu millet acı hatıralarla tecrübe etmiştir. Oysa bugün darbeyi durduran, kendi organizmasında yayılmasını engelleyen ve darbecilerden hesap soran bir yargı sistemimiz vardır.
Bu manada Adalet Bakanlığımız nezdinde HSK Başkan ve Üyeleri, Daire Başkanları, Yüksek Mahkeme Başkan Başsavcı ve Üyeleri, Cumhuriyet Savcıları ve Hakimlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İçtikleri andın gereğini milim sapmadan yerine getirdikleri için.
Gördük ve tecrübe ettik ki 3-5 binayı fiziken işgal etmekle değil 80 milyon Türk Milletinin tamamını teslim almadan bu kale geçilmez, bu da Allah’ın izniyle mümkün olmayacaktır. Bu milleti rehin ve teslim alacak bir güç bulunmamaktadır.
Tekraren ifade etmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti, Anayasamızda belirtildiği gibi demokratik hukuk devletidir. Bağımsız hakim ve savcılar, bağımsız mahkemelerde Türk Milleti adına yetkilidirler. Hakimlik ve Savcılık güvencesi/teminatı ancak bağımsız hakim ve savcılar için geçerlidir. İradesini terör örgütlerine teslim etmiş, bağımsız ve tarafsız olma yetilerini yitirmişler için, siyasi ve ideolojik karar verenler için asla değildir.”
 
VATANDAŞLARIMIZIN HUKUKİ GÜVENCESİ ARTMIŞTIR
Ak Parti İktidarları her alanda olduğu gibi yargı alanında da ilklere imza attığını ifade eden CORA, Adliyelerin çağın gereklerini ihtiyaca göre yeniden dizayn edilerek adalet hizmetlerinin zamanında yerine getirilmesini sağlandığını söyledi
“Danıştay ve Yargıtay üzerindeki işyükünü İstinaf mahkemeleri ile hafifletmiş, iki dereceli yargılama sistemine geçilmesine vesile olmuştur. Böylelikle hak arama yollarını çoğalttığı gibi bireylerin hukuki güvencelerini artırmış icabı halinde yargılamanın tekrar yapılmasına imkan sağlamıştır.
Ak Parti, ihtiyaçlara en hızlı cevap veren iktidarın adıdır. Mesela Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 24 Mart 2017 tarihinde kabul edilmesiyle kişisel verilerin daha da güvence altına alınması sağlanmıştır.
Denetimli Serbestlik Müessesesiyle, mahkumların topluma intibakı kolaylaştırılmış, rehabilitasyonları sağlanarak hayata yeniden kazandırılmaları sağlanmıştır.
Arabuluculuk Kurumu ile tarihimize ve kültürümüze yakışır ve yaraşır şekilde dostane çözüm önerileri ile sorunlara cevap aranmaktadır. Mahkemeler üzerinden yine iş yükü alınarak, tarafların bir araya getirilmesi suretiyle kendi çözümlerini kendilerinin bulmasına vesile olunmaktadır. İletişim kurma vazifesi ise Arabuluculuk müessesesi tarafından sağlanmaktadır.”
 
TRABZON’UN TALEPLERİNİ SIRALADI
Ak Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih CORA Trabzon’un ihtiyaç duyduğu ve bir kısmının yapımı devam eden Adalet Sarayı binalarının hızlandırılmasının şehrin menfaatine olduğunu söyledi. Adli Tıp Kurumunun personel ihtiyacına da değinen CORA , Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığının 17 ile hizmet ettiğini de sözlerine ekledi.
“Yargı hizmetlerinin adil, hızlı, etkin ve objektif bir biçimde yürütülebilmesi ancak nitelikli ve yeterli insan kaynağının istihdamı ile mümkündür. Aynı şekilde fiziki alt yapı ve üst yapı da adalet hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için elzemdir. Ak Parti İktidarları ile 2003 yılından itibaren 200’ü aşkın Adalet Sarayı inşa edilmiş, bu alanda ortaya çıkan büyük ihtiyaca cevap verilmiştir. Trabzon’da 4 yerde Adliye binası çalışmaları devam etmektedir. Araklı, Of, Vakfıkebir ve Akçaabat Adliye binalarının da zamanında hizmete sunulacağını ümit ediyoruz.
Adli Tıp Kurumu, Trabzon Grup Başkanlığı, Trabzon dahil olmak üzere 17 ile hizmet vermektedir.
Hinterlandı oldukça geniş olan ve bölgedeki bir çok şehir için en kolay ulaşılabilen şehrimizin bazı adalet organlarına da ulaşımın aynı süratte ve kolaylıkta olması şehrin ve bölgenin beklentisidir. Trabzon’a yapılacak Bölge Adliye Mahkemesi hem iş yükünü hafifleteceği gibi,  vatandaşın hizmete erişimini de kolaylaştıracaktır.
Yine Trabzon’un 2. Aile Mahkemesine ihtiyaç vardır. Beşikdüzü Ceza ve Tevkif Evinin de bir an evvel tamamlanıp hizmete girmesini temenni ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber