Demokrat Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ercan Şılbır Çalışmalara Başladı

rabzon’un sorunlarını ve projelerini anlattıkları ziyaretin ana maddesi tanzim satış oldu. Vatandaşın tanzim satış noktalarında rencide edildiğini vurgulayan Ercan Şılbır, hal esnafıyla işbirliği yapılıp merkez ve ilçe esnafıyla irtibat halinde sorunun çözülebileceğini belirtti.

çalışmaları hakkında bilgiler veren Ercan Şılbır “Demokrat parti olarak Türkiye’de sıkıştırılmış iki kutuplu seçime tepki bütün iller ve ilçeler bazında aday gösterme kararı aldık. Bu konuda bir çok bilgimiz olmasına rağmen en son Mersin hadisesinde oluşan vatana ihanet konusundan dolayı partimiz genel merkezi olarak bütün yurt bazında seçime girme kararı aldık. Bu doğrultuda da insanlara bir alternatif olmak, demokrasiyi zenginleştirmek adına seçimlere giriyoruz. Halkın Teveccühünü sandıkta göreceğiz. Demokrat parti 73 yıllık bir birikimi olması hasebiyle, 1946 ‘da Türkiye’nin demokrasi ihtiyacına cevap vermek adına kurulmuş bir parti olması hasebiyle bugün de aynı demokratik, özgür, hür iradeye ihtiyaç hasıl olduğu için elimizi tekrar taşın altına koyma mecburiyeti hissettik. Bu sebeple öncelikle Trabzon halkına hizmet edebilmek için yola çıktı. Vatandaşlarımızın teveccühü şimdilik olumlu görülüyor sandıktan ne çıkar, bu vatandaşın takdiridir.” İfadelerini kullandı.

Seçim çalışmalarında çok olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Ercan Şılbır “Aldığımız tepkiler olumlu. Kısa sürede özellikle sosyal medyada aldığımız geri dönüşler “Sandığa gitmeyecektik iyi ki çıktınız, iyi ki varsınız.” yönünde. Bu sadece Demokrat partiye yönelik bir şey değil insanların alternatif arayışlarının göstergesidir. Ekonomik sıkıntılar da bu işi hat safha ya çıkarmıştır. İnsanlar artık değişim istiyor. Halk artık iktidara bir ders verecektir diye düşünüyoruz. “ dedi.

Trabzon’un en önemli sorununun trafikolduğunu ve vatandaşlardan bu yönde şikayet ve istek geldiğini belirten Şılbır “Trabzon’da öncelikli trafik konusu söz konusu. Yöneticiler yanlış kararlarında diretiyorlar. Bunun nedeni halktan kopuk yaşamaları. Bir yer de sorun varsa o sorunu orada ki insanlarla çözersiniz. Dayatmayla yapamazsınız. “ şeklinde konuştu.

Trabzon ile alakalı projelerini anlatan şılbır “17 yıldır yönetim de olan ( Volkan Canalioğlu hariç) belediye başkanları, kentsel dönüşüm yapılan Zağnos Vadi, Si ve Tabakhane Vadisi bizim o dönemki partimizin belediye başkan adayı Ali Akar beyin projeleridir. Bu projeler bile yarım bırakılmıştır. Trabzon 4-5 yıldır turizm geliri ile ayakta durmaktadır. Bu projeler tamamlanmamıştır. Bu vadilerin yukarı kısımlarında göletler yapılması gerekmektedir. Oralardaki göletlerle hem sel felaketlerinin önüne geçilecek hem de turizme katkıda bulunacaklar. Bunun haricinde köyde yaşayanlar için köyde yaşayıp 5 ineği olan vatandaşlarımızın sigortasını yapıp emekliliğini garantileyeceğiz. Ürettikleri sütü de belediye eliyle satış noktalarına ulaştıracağız. Su faturalarını %30 ucuzlatacağız. “ ifadelerini kullandı.

Tanzim satış noktalarının vatandaşı rencide ettiğini belirten Ercan Şılbır “Tanzim satış noktaları konusu var. Bunlar tamamen mevcut hükümetin 31.10.2006 yılında çıkardığı 5553 sayılı tohum yasasıyla alakalıdır. Bu yasa vatana ihanet yasasıdır. 0.01 gramlık bir tohumu Hollanda’dan Amerika’dan ve İsrail’den, laboratuvar ortamında oluşturulmuş hibrit tohumu ki bunlar bir kere kullanabilen emperyalizmin sömürüsüdür. Bunu dayatan hükümet bugün, daha önceden ihraç ettiği sebze meyveyi bugün ithal eder hale gelmiş ve bunu gizlemek için ve ekonomik rant elde etmek ve insanları hem rencide ederek hem de mağdur ederek tanzim satışlarla telafi etmeye çalışıyorlar. Bunları nasıl çözeriz? 4 liralık patatesi hal esnafına 5 KRŞ ucuza vereceğiz belediye olarak. Diyeceğiz ki Tonya’nın dağına da Çaykara’nın dağına da Trabzon’un meydanına da aynı poşette aynı paraya vere çeksin, her yerde aynı paraya satılacak. Herkesin ulaşabileceği ve rencide olmayacağı bir modelle çözeceğiz. Öyle ki şuan ki belediye 1. Kalite ürün fiyatına 2. kalite ürün alıp vatandaşa satıyor ve yine yandaşlarına kazandırıyor. “ şeklinde konuştu.

Son olarak Meyve sebze halini yeniden dizayn etmenin gerektiğini ve bunun yöntemlerini anlatan Şılbır’ın sözleri şöyle ;

Meyve Sebze Halini yeniden dizayn etme konusunda mevcut Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile konuştum. Avrupa birliği yatırım bankasının Türkiye’ye sağladığı bazı kaynaklar var. Bu kaynaklar ve Hal esnafı ile birlikte ve belediyenin altyapı hizmetleri ile birlikte 3lü bir entegrasyonla Türkiye ye örnek olacak balık ve sebze halini yapalım dediğimde bana gülerek “bunu nasıl yapacaksın” diyen Gümrükçüoğlu’na “Sen öyle diyorsan bu konu ben kimle konuşayım” dedim

Aklımızda ki proje de şuydu. Her dükkanın kendine has soğuk hava deposu olacaktı. Trabzon’a ghelen ürünler önce hava depolarına inecek. İhtiyaç halinde oradan çıkartılıp tezgaha konulacak şeklindeydi. Ama yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı.

Bu ülkede 17 yıldır olmaz denilen her şey oldu. Yaşadık gördük. İnşallah halkımız bazı şeylere uyanır, gerekli yerlere gerekli dersi versin. İlla bizi başa getirsin demiyoruz. Yanlış uygulamalar nedeniyle insanlar kutuplaştırılmış.

Demokrat Parti Ortahisar belediye Başkan Adayı Tahsin Azaklı ‘da aday oldukları için olumlu tepki aldıklarını ve sandığa gitmeyeceklerin artık gidip oy kullanacağını belirtip “Ortahisar Demokrat Parti olarak sokakta gezerken halkın bize çok güzel tepkileri var. Siz iyi ki aday oldunuz. Biz sandığa gitmeyecektik, oy da vermeyecektik. 17 yıldır hep aynı senaryoları dinliyoruz. İnşallah siz de kağıt üzerinde 61 proje diyenler gibi olmayacaksınız ifadelerini kullanıyorlar. Bu tepkiler karşısında heyecanlandık. Eminim Trabzon halkı gereğini yapacaktır.

Trabzon milyonlarca lira geldi dedi Cumhurbaşkanı ama karşılığı nerede? Avni Aker yıkıldı yerine park, bedava çay, bedava kek dediler ortada bir şey yok. Avni Aker’i Trabzon’un gençlerine yeniden kazandıracağız. Ayrıca semt sahaları, Trabzon’a güzel bir aile plajı yapmaya öncelik vereceğiz. Köylerde sınır sıkıntısını kaldıracağız. Orası Büyükşehir Belediyesi, burası Ortahisar ayrımı kalkacak. Yol yapımı yapıldı mı hepsi bütün halinde yapılacak. Ortahisar’daki çöp sorunu çözülecek.” Şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber