DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZIN KURULUŞUNUN 100. YILI KUTLU OLSUN 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 100 yıldır ülke insanımıza ve ümmet coğrafyasına din hizmeti sunduğunu belirten Öztürk, "Dine ait işlerin yürütülmesi için kurumsal bir hüviyete her zaman ihtiyaç vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun dinî, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli canlı tutmak amacıyla İslâm dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, İbadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulmuş ve bu güne kadar takdire şayan çalışmaları ile ülkemizin en güzide kurumlarından birisi olmuştur. Ülkemizin yanı sıra yurt dışındaki vatandaşlarımızın asimile olmadan, kendi öz kimliklerine bağlı kalmalarına ve yaşadıkları toplumla uyum içinde olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği eğitim programları, seminer ve panellerle din hizmetinin sınırlarını genişleten Diyanet İşleri Başkanlığımız güzide bir devlet kurumumuzdur” ifadelerine yer verdi.

Gerek yurt içinde gerekse ümmet coğrafyasında güzel hizmetlere imza atan Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarını kutlayan Öztürk, “Kurumumuzun ve kurum çalışanlarımızın daha iyi şartlarda çalışabilmesi ve en güzel hizmeti sunabilmesi için kurum ve sendika olarak el ele verip çalışmalarımıza devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Diyanet İşleri Başkanlığı kurum olarak halkımızla el ele, yürek yüreğe yaraları sarmaya devam edecektir” İfadelerine yer verdi.

Metin ÖZTÜRK
Diyanet-Sen
Trabzon Şube Başkanı

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 
3 Mart 1924 de, İslâm dininin iman ve ibadet meselelerinde, müslüman Türk halkına hizmet vermek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. 
İlk Başkanı, Ankara'da doğan Mehmet Rıfat Börekçi'dir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber